A+ A-

THE
M SHOP
Το Κατάστημα του Μεγάρου


Πόση τέχνη και φαντασία μπορεί να χωρέσει η καθημερινότητα;

Αντικείμενα με το ίχνος του Μεγάρου, φτιαγμένα ειδικά για M Shop, με τη σφραγίδα M Shop, για όλες τις στιγμές, το σχολείο, το σπίτι, για τους φίλους, το ταξίδι, το δρόμο. Από ένα απλό t-shirt που φέρει το αποτύπωμα μιας πουέντ ή τον τίτλο μια άριας, κούπες για τον καφέ ή το τσάι, «έξυπνοι» σελιδοδείκτες ή μαγνήτες για το ψυγείο, πρωτότυπες τσάντες που κάνουν τη ζωή στην πόλη ευκολότερη, μέχρι ξύλινες κασετίνες με ξυλομπογιές, μολύβια και σημειωματάρια είναι μερικά μόνον από τα αντικείμενα που προτείνει το M Shop, το νέο κατάστημα του Μεγάρου.

   

Τα υλικά ανακύκλωσης βρίσκουν στο M Shop τη θέση τους, μεταμορφώνονται σε χρηστικά αντικείμενα, πολύχρωμες ξεχωριστές κούκλες από πεπιεσμένο χαρτί, κοσμήματα από χαρτί, γάντια κουζίνας ή μαλλί, φαναράκια και μικρά έργα τέχνης ζωγραφισμένα υπέροχα με «ματιέρα» …τα καλαμάκια των αναψυκτικών.
H καλλιτεχνική ζωή του Μεγάρου υπάρχει στις προθήκες του M Shop, όπου μπορεί κανείς να βρει προγράμματα και εκδόσεις για τις ιστορικές παραστάσεις του. Προγράμματα εξαιρετικής αισθητικής και περιεχομένου των Κύκλων Μαρία Κάλλας, Ηλέκτρα, Βάγκνερ, κατάλογοι των μεγάλων Εκθέσεων του Μεγάρου και ειδικές εκδόσεις που φέρουν την υπογραφή των καθηγητών της Σορβόννης Πιερ Μπρυνέλ και Ζαν Λουί Μπακές –όλα πηγή πνευματικού πλούτου που απευθύνονται όχι μόνον στους συλλέκτες αλλά κυρίως στους νέους φίλους της τέχνης. 
Το M Shop βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις που «τρέχουν» κάθε φορά στις σκηνές του Μεγάρου, και προτείνει  έξυπνα αναμνηστικά, μικροαντικείμενα και, φυσικά, μουσική. Με έξυπνους τρόπους, οι καλλιτέχνες θα είναι δυναμικά παρόντες στο M Shop. Την αρχή έκαναν δημοφιλείς έλληνες καλλιτέχνες που διέθεσαν χορδές από το βιολί και την κιθάρα τους για να μεταμορφωθούν σε εντυπωσιακά δαχτυλίδια.

               

Ένας καλαίσθητος χώρος, που βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου, το M Shop προτείνει ιδέες για αντικείμενα χρήσιμα και ελκυστικά, πολλή και καλή μουσική, με cds και συλλογές που θα ενθουσιάσουν, καθώς και μικροαντικείμενα, κοσμήματα, γλυπτά, χαρακτικά, φωτιστικά και κούκλες που φέρουν την υπογραφή γνωστών αλλά και νέων ελλήνων designers.
Το M Shop απευθύνεται σε όλους, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, και βέβαια τα παιδιά, για τα οποία υπάρχουν πολλές και πρωτότυπες προτάσεις, όπως μικρά πάνινα παιχνίδια για τους πρώτους μήνες της ζωής τους ή μουσικά παραμύθια και βιβλία. Τέλος, οι εποχές του χρόνου καθορίζουν κάθε φορά το ύφος του  Μ Shop με δώρα και ιδέες για κάθε περίσταση.
                                   

Ο χώρος
M Shop / Δούρειος Ήχος

Αυτή η φράση συνοψίζει τις σκέψεις των σημαντικών ελλήνων αρχιτεκτόνων Μαρίας Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα που υπογράφουν τη δημιουργία του M Shop. «Στη μουσική που διαπνέει το κτίριο του Μεγάρου αντιπαραβάλλουμε μια μικτή νότα σε αντίστιξη – σαν δυο διαφορετικές μελωδικές γραμμές σ’ έναν ταυτόχρονο ήχο. Κινηθήκαμε στον αντίποδα μιας ιδέας συμπλήρωσης εναρμονισμού και ενσωμάτωσης. Είδαμε το κτίριο σαν ένα δεδομένο φόντο στο οποίο το κατάστημα προβάλλει σαν αυτόνομο αντικείμενο. Μέσα από αυτή τη σχέση φόντου - αντικειμένου αποβλέπουμε στο να ανοίξει ένας  χωρικός διάλογος. Με το διάλογο αυτό ευελπιστούμε να διευρυνθούν τα σημερινά πλαίσια του Μεγάρου προς νέες κατευθύνσεις» λένε οι δύο αρχιτέκτονες. Όσο για το αποτέλεσμα, «η φόρμα-γεωμετρία του κυλίνδρου, τα ακατέργαστα υλικά, μαύρη λαμαρίνα, ξύλο και πλεξιγκλάς, και η αίσθηση κινητού αντικειμένου (επίπλωση) αυτονομούνται από την υπάρχουσα αίσθηση του κτιρίου και εγκαινιάζουν μια νέα κατάσταση στους χώρους του Μεγάρου».
Την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου έχει ο Μάνος Βορδοναράκης, ενώ την οπτική ταυτότητα του Μ Shop υπογράφουν οι Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης και Δημήτρης Στεφανίδης του G Design Studio. 

Τα καταστήματα του Μεγάρου λειτουργούν
Δευτέρα - Παρασκευή: 10 π.μ. - 6 μ.μ.
Σάββατο: 10 π.μ. - 2 μ.μ.
και τις ώρες των παραστάσεων έως τις 10 μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 7282 723, 210 7282 217
themshop@megaron.gr