A+ A-

Συχνές Ερωτήσεις

- Ποιές ώρες λειτουργεί η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων;
Η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η ηλεκτρονική και τηλεφωνική προπώληση αρχίζει την ίδια ημέρα με την έναρξη της προπώλησης για το κοινό στα εκδοτήρια, και ώρα 12:00.

- Στα ταμεία, οι υπάλληλοι βοηθούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα, να βρεθεί μια καλή θέση. Πώς εξασφαλίζεται αυτό στο internet;
Η εμπειρία των υπαλλήλων των εισιτηρίων και η διάθεσή τους να εξυπηρετήσουν, έχει αντικατασταθεί στο internet με την "μηχανή αναζήτησης" καλύτερης θέσης. Οι θέσεις είναι κατά κάποιο τρόπο βαθμολογημένες από την καλύτερη μέχρι την τελευταία, ανάλογα με την κάθε αίθουσα αλλά και το είδος της παράστασης. Το σύστημα ηλεκτρονικής αγοράς, θα προσδιορίσει κάθε στιγμή την καλύτερη διαθέσιμη θέση και θα την προτείνει στον αγοραστή.

- Πώς γίνεται η παραλαβή των εισιτηρίων που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά;
Από τα ταμεία του Μεγάρου, καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας τους, με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας, μπορείτε να παραλάβετε τα εισιτήρια που έχετε προαγοράσει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Επίσης μία ώρα πριν την παράσταση λειτουργεί ειδικός χώρος στο φουαγιέ του Μεγάρου για την παράδοση των προπωλημένων εισιτηρίων.

- Είναι ασφαλές να δώσω αριθμό και ημερομηνία λήξης της πιστωτικής μου κάρτας στο internet;
Λόγω της σοβαρότητας αυτού του σημείου, έχουν αναπτυχθεί μηχανογραφικές διαδικασίες εξασφάλισης των συναλλαγών. Η πιο αποτελεσματική και συχνότερα χρησιμοποιούμενη μέθοδος, την οποία χρησιμοποιεί και το Μέγαρο Μουσικής, είναι η αυτόματη κρυπτογράφηση των ευαίσθητων στοιχείων. Στην πράξη, ο αριθμός της κάρτας και τα υπόλοιπα στοιχεία μετατρέπονται σε κρυπτογραφημένη μορφή με αυτόματο τρόπο. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται πριν φύγει η πληροφορία από τον υπολογιστή του χρήστη. Σ' αυτή τη μορφή αποστέλλονται στον τελικό προορισμό, δηλαδή στον υπολογιστή της τράπεζας. Πάλι αυτόματα και με ευθύνη της τράπεζας γίνεται η αποκρυπτογράφηση και η χρήση τους. Ολοκληρώνεται η χρηματική συναλλαγή και πάλι σε μορφή κρυπτογραφημένη επιστρέφει η πληροφορία για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αγοράς των εισιτηρίων. Είναι σημαντικό ότι όλα όσα έχουν σχέση με την κρυπτογράφηση, είναι πιστοποιημένα από ειδικευμένες στο αντικείμενο εταιρίες. 

- Από πού μπορώ να προμηθευτώ έντυπο υλικό (ετήσιο και τριμηνιαία προγράμματα των εκδηλώσεων του Μεγάρου);
Υπάρχουν προθήκες με τα ετήσια και τριμηνιαία προγράμματα των εκδηλώσεων του Μεγάρου σε όλα τα φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής. Επίσης, από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής στο κέντρο της Αθήνας, Ομήρου 8.

- Μπορώ να μπω στην Αίθουσα μετά την έναρξη της παράστασης;
Η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης επιτρέπεται μόνο στο διάλειμμα, εάν αυτό προβλέπεται.

- Πού πωλείται το πρόγραμμα της εκδήλωσης;
Στα φουαγιέ όλων των αιθουσών, καθώς και σε όλα τα επίπεδα αυτών, υπάρχουν σημεία πώλησης προγράμματος.

- Πού είναι το βεστιάριο;
Κάθε αίθουσα έχει το δικό της βεστιάριο. Συγκεκριμένα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το βεστιάριο είναι στο φουαγιέ ισογείου, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο φουαγιέ πλατείας, στις Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος, Νίκος Σκαλκώτας και Banquet θα βρείτε βεστιάριο έξω από τα αντίστοιχα φουαγιέ.

- Πού είναι το bar;
Σε όλα τα επίπεδα υπάρχουν είτε σταθερά είτε κινητά bar.

- Πού μπορώ να καπνίσω;
Τα σημεία είναι στον κήπο από την πλευρά της οδού Κόκκαλη, για την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο Αίθριο των Μουσών, για την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και έξω από το κτίριο στις εισόδους επί της οδού Β.Σοφίας.

- Τι μπορώ να κάνω αν θέλω να βήξω την ώρα της παράστασης;
Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο θόρυβος από το βήχα μειώνεται κατά 70% αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο. Μπορείτε να προμηθευτείτε χαρτομάντιλα και καραμέλες από τα κυλικεία του Μεγάρου.

- Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του χώρου στάθμευσης και πόσο κοστίζει;
Ώρες λειτουργίας: Από τις 6 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
Από τις 6 το πρωί και μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων η χρέωση είναι 3 € για τις τρεις πρώτες ώρες και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα. 
Για τους κατόχους εισιτηρίων εκδηλώσεων του Μεγάρου, η χρέωση είναι συνολικά 5€, με την προϋπόθεση πληρωμής κατά την είσοδο. Ο ανώτατος χρόνος παραμονής, είναι μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και μία ώρα μετά τη λήξη της.

- Πώς θα πάω στο χώρο στάθμευσης;
Η είσοδος του χώρου στάθμευσης για τα οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) είναι από την οδό Κόκκαλη. Αν έχετε παρκάρει και θέλετε να πάρετε το όχημά σας (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) μπορείτε να φτάσετε στο επίπεδο που έχετε παρκάρει από τα ασανσέρ δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες του καινούργιου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής.