Ο Λόρκα της Ελλάδας και της Μεσογείου - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Ο Λόρκα της Ελλάδας και της Μεσογείου

Ο Λόρκα της Ελλάδας και της Μεσογείου

MMA exterior

Συνοπτικά

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
αρτύς Μουσικές Παραγωγές

Ιδέα, επιμέλεια προγράμματος, απαγγελία: Αγαθή Δημητρούκα
Σκηνοθετική επιμέλεια: Τατιάνα Λύγαρη

Το έργο του μεγάλου ισπανού ποιητή, γνωστό και αγαπητό σε όλο τον κόσμο, «ευτύχησε» στην Ελλάδα να μεταφραστεί από λογοτέχνες όπως ο Καζαντζάκης, ο Γκάτσος, ο Ελύτης, και να μελοποιηθεί από συνθέτες όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Λεοντής και ο Γλέζος, καθώς και από πολλούς άλλους, νεότερους. Η ποίηση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί – σταθερή αξία σ’ αυτούς τους αβέβαιους καιρούς.

Η Αγαθή Δημητρούκα, μεταφράστρια τραγουδιών και ποιημάτων του Λόρκα, είχε την ιδέα για μια πολύγλωσση, ενωτική και εμψυχωτική συναυλία, γεμάτη από το πάθος του έργου του μεγάλου ποιητή και έτσι συναντώνται τώρα στη σκηνή η Μαρία Φαραντούρη, η Τερέζα Σαλγκέιρο (που έχουμε αγαπήσει ως τραγουδίστρια των Μαντρεντέους) και ο νέος Κρητικός, με την ιδιαίτερη φωνή και παρουσία, Γιάννης Χαρούλης. Θα μας χαρίσουν μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών σε ποίηση του Λόρκα μελοποιημένη από έλληνες αλλά και ξένους συνθέτες, όπως ο Τζουάν Μανουέλ Σερράτ, ο Πάκι Ιμπάνιεθ, ο Λέοναρντ Κοέν, ο Ζυλφί Λιβανελί, η Μάρτα Γκόμες και άλλοι. 

Ερμηνεύουν:
Μαρία Φαραντούρη
Γιάννης Χαρούλης
Teresa Salgueiro

Συνοδεύει οκταμελής ορχήστρα

Δείτε επίσης

Μπάνος- Θώμου

Μουσική

Γιώργος Μπάνος- Λητώ Θώμου

Ο Γιώργος Μπάνος διακρίνεται για τις εξαίρετες επιδόσεις του στο βιολί από την παιδική του ηλικία και σήμερα θεωρείται ένας από τους ραγδαία ανερχόμενους νέους σολίστ.

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δευτέρα 09.10.2023, 20:30

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.