Το θρυλικό σύνολο, υπό τον Santtu-Matias Rouvali, ερμηνεύει έργα Rossini και Tchaikovsky και πλαισιώνει τον Κορεάτη Seong-Jin Cho στο δεξιοτεχνικό Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του  Prokofiev

Σάββατο 7 Μαΐου | 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

H προπώληση έχει αρχίσει!

Philharmonia Orchestra. Ένα βρετανικό σύνολο 80 επίλεκτων μουσικών από 16 χώρες που έχει συνδέσει το όνομά του με μαέστρους-θρύλους του 20ού και 21ου αιώνα: Toscanini, Klemperer, Furtwängler, von Karajan, Muti, Salonen. Μια ορχήστρα με 76 χρόνια συνεχούς δισκογραφικής παρουσίας, πάνω από 1 εκ. ακροατές σε διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες, εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές στο online κανάλι της και 4 βραβευμένα ψηφιακά projects στο βιογραφικό της.

Η ιστορική Philharmonia Orchestra υποδέχεται φέτος στο πόντιουμ τον νέο της βασικό αρχιμουσικό, τον Φιλανδό SanttuMatias Rouvali [Σάντου-Ματίας Ρόουβαλι], που διευθύνει κάθε έργο σαν να ήταν μια χορογραφία: με ρυθμική ακρίβεια και ισορροπημένη ομορφιά διατηρώντας πάντα τη ροή των μουσικών φράσεων. Αυτή τη σεζόν, περιοδεύουν μαζί για πρώτη φορά σε Βρετανία, Ρουμανία, Φιλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.

Θα βρεθούν στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 7 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ για μία και μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με προσκεκλημένο τους τον νοτιοκορεάτη πιανίστα SeongJin Cho [Σονγκ-Τζιν Τσο]. Περιζήτητος σολίστ της γενιάς του και βραβευμένος σε σημαντικές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, όπως οι Διαγωνισμοί Chopin της Βαρσοβίας, Tchaikovsky της Μόσχας και Hamamatsu της Ιαπωνίας, ο νεαρός βιρτουόζος θα αναμετρηθεί, στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, με το υπερβατικής δυσκολίας Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ ελάσσονα του Sergey Prokofiev [Σεργκέι Προκόφιεφ].

Το διάσημο λονδρέζικο σύνολο θα παρουσιάσει επίσης την Εισαγωγή από την όπερα «Σεμίραμις» του Gioacchino Rossini [Τζοακκίνο Ροσσίνι] και τη Συμφωνία αρ. 4 σε φα ελάσσονα τουPyotr Ilyich Tchaikovsky [Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι].

Η προπώληση έχει αρχίσει!

Τιμές εισιτηρίων

15(φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 22 36

50 60 70 80

Διάρκεια

2 ώρες (με διάλειμμα)

Στη συναυλία θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: