Μια νύχτα στην Αβάνα - Megaron Athens Concert Hall

Megaron Athens Concert Hall > Events > Μια νύχτα στην Αβάνα

Μια νύχτα στην Αβάνα

MMA exterior

Overview

“Διαδρομές της λάτιν τζαζ”

Γκρουπ Δημήτρη Καλατζή

Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Ένα ολοήμερο αφιέρωμα στη μουσική της Κούβας, και όχι μόνο.
Η λάτιν-τζαζ, ένα μουσικό είδος που γεννήθηκε στην Κούβα αλλά γαλουχήθηκε και στους δρόμους της Νέας Υόρκης, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τους καλύτερους εκπροσώπους της ανά τον κόσμο: Arturo Sandoval, Chucho Valdez, Gonzalo Rubalcaba, Chico Freeman, είναι μερικά από τα ονόματα που θα βρεθούν στο Μέγαρο στις 17 Απριλίου για να μας χαρίσουν την αυθεντική λάτιν-τζαζ.

Την ελληνική σκηνή θα εκπροσωπήσουν ο Δημήτρης Καλατζής με το γκρουπ του, σε συνεργασία με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον Μίλτο Λογιάδη, καθώς και ο Δημήτρης Σεβδαλής με το Κουαρτέτο του. Οι πρώτοι, θα μας “εξιστορήσουν” το ταξίδι της μουσικής λάτιν ξεκινώντας από τις αφρικανικές και ισπανικές ρίζες της και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας, στην πιο σύγχρονη έκφρασή της, ενώ ο Δημήτρης Σεβδαλής θα εμφανιστεί μαζί με την Κουβανή τραγουδίστρια Mildreys Duquesne.

Προς το τέλος της βραδιάς το BANQUET θα μετατραπεί σε αίθουσα χoρού με την Latin All Stars Meeting Band, για όσους προτιμούν να μπουν πιο βαθιά στο νόημα αυτής της εξαίσιας μουσικής, μέσω του χορού salsa.

Εκείνοι που αναζητούν μια διαφορετική ατμόσφαιρα, μπορούν να απολαύσουν κουβανέζικες μελωδίες και μπολέρο ρυθμούς από τη θεσπέσια τραγουδίστρια Mildreys Duquesne και το Κουαρτέτο του Δημήτρη Σεβδαλή, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα λειτουργεί για την περίπτωση σαν “πιάνο-μπαρ”.

Οι συναυλίες πλαισιώνονται από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις:

Προβολή ταινιών με θέμα την κουβανέζικη μουσική κουλτούρα, αλλά και γενικότερα τη χώρα της Κούβας.

Έκθεση φωτογραφίας

Events με μουσικούς, που θα μας γυρίσουν πίσω στο χρόνο.

Τη διακόσμηση των φουαγιέ και των αιθουσών επιμελείται ο Γιώργος Βαφιάς.

Για τις βραδινές συναυλίες και τα events (ΝΕΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, BANQUET) οι αίθουσες θα είναι ειδικά διαμορφωμένες με τραπέζια, και όσοι θέλουν να απολαύσουν τη μουσική με τη συνοδεία ποτού, θα μπορούν να παραγγείλουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ειδική προσφορά: Η αγορά εισιτηρίων για δύο διαφορετικές συναυλίες κερδίζει μια έκπτωση 20% ενώ για τρεις, 30%.

See also

Μπάνος- Θώμου

Music

George Banos – Leto Thomou

George Banos, who has stood out for his excellent violin performance ever since he was a child, is today considered one of the strongest up-and-coming soloists of the new generation.

Organizer: Megaron Athens Concert Hall

Monday 09.10.2023, 20:30
Θυμήσου

Music

“Remember…”

Composer and maestro Apollon Kouskoumvekakis, together with lyrical artists Gina Fotinopoulou and Michalis Dimitrakakos, present a tribute to the Greek urban songs, the so-called “light” songs.

Organizer: Friends of Music Society

Wednesday 11.10.2023, 20:00

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER

Be the first to know about our events, performances and our latest news.