Ακύρωση της περιοδείας της Staatskapelle Berlin υπό τον Daniel Barenboim που είχε προγραμματιστεί σε Παρίσι, Αθήνα και Βιέννη για τον Νοέμβριο του 2020

Η Staatskapelle Berlin και ο μαέστρος Daniel Barenboim ανακοίνωσαν την ακύρωση του κύκλου συναυλιών τους με έργα Beethoven σε Παρίσι, Αθήνα και Βιέννη για τον φετινό Νοέμβριο. Παρά τις σοβαρές προσπάθειες που έγιναν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δυστυχώς κατέστη αδύνατη η πραγματοποίηση της περιοδείας λόγω των σημαντικών πρακτικών δυσχερειών που οφείλονται στις διαφορετικές ταξιδιωτικές οδηγίες σχετικά με τον Covid -19, οι οποίες ισχύουν σε Γαλλία, Ελλάδα και Αυστρία.  Ως εκ τούτου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένας από τους σταθμούς της περιοδείας της Staatskapelle Berlin, αναγκάζεται να ματαιώσει τις συναυλίες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2020 και  θα πραγματοποιούνταν με τη χορηγία του  ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου.

Εκπρόσωπος της Ορχήστρας δήλωσε: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις συναυλίες μας στις αντίστοιχες αίθουσες στο μέλλον. Προς το παρόν, κάνουμε το παν για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κοινό μας στο Βερολίνο».

Παρά τις δυσκολίες κατά την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 – 21, στόχος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι να συνεχίσει να προσφέρει στο κοινό του υψηλής ποιότητας εμπειρίες πολιτισμού υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες υγιεινής.

Η φετινή σεζόν εγκαινιάζεται σήμερα με το ρεσιτάλ του διεθνώς αναγνωρισμένου πιανίστα Μαρτίνου Τιρίμου, o οποίος θα ερμηνεύσει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έργα Beethoven στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου μουσουργού.