16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων

Φιλαρμονικές

Συνοπτικά

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα μοναδικό υπερθέαμα, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Στην σκηνή του Μεγάρου εμφανίζονται Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές Μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Επιπλέον, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη λήξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος τιμά την επέτειο με ειδικά αφιερώματα σε πτυχές της αρμενικής ιστορίας και του πολιτισμού.

Αξιοσημείωτη στιγμή του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή της Βυζαντινής Ψαλτικής Ένωσης του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, καθώς επίσης και της Ηγουμένης Μαριάμ Σκορδά, της νεανικής χορωδίας της Ορχήστρας Κυκλάδων Σύρου, της χορωδίας της Ελληνοαγγλικής Αγωγής Αθηνών, της Φιλαρμονικής Λεχαινών, της συμφωνικής ορχήστρας και της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, της πολυφωνικής χορωδίας του Δήμου Βέλου Βόχας Κορινθίας και πολλές ακόμα φιλαρμονικές χορωδίες και ορχήστρες.

Mέρος των εσόδων θα διατεθεί σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, τουΥπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

ERT new 3o Programma new Αθήνα 9.84 RealFm Real News RealGr_ 1055 Στο Κόκκινο Documento_logo_ Documentonews_logo kouti_Pandoras_logo-

Δείτε επίσης

Ηπειρος

Μουσική

“Αλησμονώ και χαίρομαι”

Tραγούδια που αναφέρονται στην ξενιτιά και την αγάπη και προέρχονται από τα σημαντικότερα μουσικά...

Διοργανωτής: Εξωτερική Παραγωγή

Δευτέρα 02.10.2023, 20:00
Περιφέρεια Αττικής 23

Μουσική

Χορέψετε – Χορέψετε

Με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη συνθήκη της Λωζάνης, η παράσταση...

Διοργανωτής: Εξωτερική Παραγωγή

Τετάρτη 04.10.2023, 19:30

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.