Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Ωρεοί - Ανακαλύπτοντας τα έγχορδα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Ωρεοί – Ανακαλύπτοντας τα έγχορδα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας

Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Ωρεοί – Ανακαλύπτοντας τα έγχορδα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας Γέφυρες της Μουσικής
Φωνές του φθινοπωρινού δάσους

Evia_e-poster

Συνοπτικά

Οι μουσικοί της Underground Youth Orchestra υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Κώστα Ηλιάδη δίνουν μια άτυπη συναυλία, στην οποία η απόσταση με το κοινό και τους μουσικούς εκμηδενίζεται, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ακρόασης: τα παιδιά ακούνε πώς ξεδιπλώνονται οι φράσεις, πώς εξελίσσεται μια μουσική σύνθεση και βλέπουν από απόσταση αναπνοής τα μέλη της ορχήστρας να συνεργάζονται για το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ολοκληρώνει στα τέλη Νοεμβρίου το επιτυχημένο πρόγραμμά του Γέφυρες της Μουσικής, υποστηρίζοντας με τον δικό του τρόπο τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.
Στo πλαίσιo αυτό εντάσσεται και η νέα συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου των Ψαχνών Ευβοίας. Η αρχή έγινε με την κινηματογράφηση της συναυλίας του Νίκου Πορτοκάλογλου στις Γούβες, από φοιτητές του τμήματος, με σκοπό το υλικό αυτό να οδηγήσει στη δημιουργία ενός φιλμ με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και αρχειακο και το έναυσμα συνεργασίας με το τμήμα για τις σχεδιαζομενες μελλοντικές πολιτιστικές δράσεις του Μεγάρου στη Βόρεια Εύβοια.

 

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε ειδικά από Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ. Υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες» σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, την  Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε συνεργασία με τους Δήμους ΜαντουδίουΛίμνηςΑγίας Άννας και ΙστιαίαςΑιδηψού.

Γιορτες του Δάσους   Δημος Ιστιαίας

 

Δείτε επίσης

ekpaideftika 23-24 paidia 4-6

Εκπαιδευτικά - Παιδικά

Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία

Ένα εργαστήριο εξερεύνησης των ήχων και του φωτός μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

18.05 - 08.06.2024
Μικροί Συνθέτες_A3

Εκπαιδευτικά - Παιδικά

Μικροί συνθέτες

Έχουν όλοι μια ολόδική τους μουσική μέσα στο κεφάλι τους; Μπορούν να την ακούσουν...

Διοργανωτής: Μουσική Βιβλιοθήκη

14.12.2023 - 15.06.2024

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.