Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γέφυρες της Μουσικής
Φωνές του φθινοπωρινού δάσους

Evia_e-poster

Συνοπτικά

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2022

Είσοδος Ελεύθερη

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δράσεων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σε σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στο Μαντούδι και στις Ροβιές (Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας) καθώς και στους Ωρεούς και τα Βασιλικά (Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού).

  • Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2022:
    • στο Μαντούδι: η γνωστή Ορχήστρα και Χορωδία El Sistema Greece πραγματοποιεί μαθήματα και εργαστήρια στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Διδάσκει ο παιδαγωγικός της σύμβουλος Παναγιώτης Τσιρίδης, ο οποίος θα εστιάσει στη διαθεματική και διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές και δασκάλους.
    • στα Βασιλικά: οι Παραμυθοκόρες (Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη) μας διηγούνται λαϊκά παραμύθια. Συμπραγωνιστεί η λύρα του Νίκου Ξανθούλη. Αρχόντισσες και άρχοντες, κάστρα και παλάτια, μακρινά ταξίδια και μαγικά ξόρκια συνομιλούν με τους ήχους της λύρας και δημιουργούν μια συναρπαστική αφήγηση.
  • Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μαντούδι: η Ορχήστρα και η Χορωδία διοργανώνουν ανοιχτή δοκιμή και συναυλία για το κοινό καθώς και για μαθητές, γονείς και δασκάλους και σχολεία γειτονικών περιοχών. Οι μαθητές θα γίνουν για λίγο «μέλη» της Ορχήστρας, δοκιμάζοντας διάφορα μουσικά όργανα και ζώντας από μέσα την εμπειρία της πρόβας, ενώ στο τέλος θα απολαύσουν όλοι μαζί τη συναυλία (ώρα έναρξης: 17.00).
  • Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις Ροβιές:  η Γεωργία Τσολάκη με το βιολί της συναντιέται με την κούκλα της Κυριακής Δοξαρά. Η κούκλα Λι –το όνομά της έρχεται από τη μακρινή Κίνα– αφηγείται, με τη βοήθεια του βιολιού, την ιστορία της, μια διαχρονική ιστορία που μιλά για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση.
  • Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στους Ωρεούς – Ανακαλύπτοντας τα έγχορδα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας. Οι μουσικοί της Underground Youth Orchestra υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Κώστα Ηλιάδη δίνουν μια άτυπη συναυλία, στην οποία η απόσταση με το κοινό και τους μουσικούς εκμηδενίζεται, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ακρόασης: τα παιδιά ακούνε πώς ξεδιπλώνονται οι φράσεις, πώς εξελίσσεται μια μουσική σύνθεση και βλέπουν από απόσταση αναπνοής τα μέλη της ορχήστρας να συνεργάζονται για το τελικό αποτέλεσμα.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ολοκληρώνει στα τέλη Νοεμβρίου το επιτυχημένο πρόγραμμά του Γέφυρες της Μουσικής, υποστηρίζοντας με τον δικό του τρόπο τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.
Στo πλαίσιo αυτό εντάσσεται και η νέα συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου των Ψαχνών Ευβοίας. Η αρχή έγινε με την κινηματογράφηση της συναυλίας του Νίκου Πορτοκάλογλου στις Γούβες, από φοιτητές του τμήματος, με σκοπό το υλικό αυτό να οδηγήσει στη δημιουργία ενός φιλμ με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και αρχειακο και το έναυσμα συνεργασίας με το τμήμα για τις σχεδιαζομενες μελλοντικές πολιτιστικές δράσεις του Μεγάρου στη Βόρεια Εύβοια.

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε ειδικά από Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ. Υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες» σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, την  Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε συνεργασία με τους Δήμους ΜαντουδίουΛίμνηςΑγίας Άννας και ΙστιαίαςΑιδηψού.

Γιορτες του Δάσους   Δημος Ιστιαίας

 

Δείτε επίσης

ekpaideftika 23-24 - oikogeneies apo 6

Εκπαιδευτικά

Τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας

Οι ομάδες των μουσικών οργάνων που συνθέτουν τη συμφωνική ορχήστρα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

08.10 - 10.12.2023
callas_cropped

Εκπαιδευτικά

Η Μαρία Κάλλας και οι ηρωίδες της

Η Μαρία Κάλλας ενσάρκωσε επί σκηνής πολλές ηρωίδες του οπερατικού ρεπερτορίου: την Ελληνίδα μυθική...

Διοργανωτής: Μουσική Βιβλιοθήκη

15.10 - 10.12.2023

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.