ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ - Η Συναυλία - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ – Η Συναυλία

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ – Η Συναυλία Από την τζαζ και την έθνικ μουσική στο body percussion

Gefyres-anoixtes platformes-22-23

Συνοπτικά

Τρία σχήματα που ξεχώρισαν από τις Ανοιχτές Πλατφόρμες, στο πλαίσιο του κύκλου ΓΕΦΥΡΕΣ. Οι Ανοιχτές Πλατφόρμες είναι μια πρωτοβουλία του Μεγάρου που στοχεύει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, μέσα από φυσικές και διαδικτυακές ακροάσεις, και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ).

 

Το Bodyterranean γεννήθηκε στην Αθήνα, σαν αποτέλεσμα της μακρόχρονης έρευνας του Simone Mongelli πάνω στο πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδας και της Ιταλίας με τη σύγχρονη γλώσσα της Body Music. Κυκλοφόρησε αρχικά σαν μουσικό άλμπουμ και ύστερα σανμία πλούσια μουσικοκινητική παράσταση, με μία ομάδα νέων μουσικών και χορευτών που πέρασε από εντατική εκπαίδευση για την απόδοση του έργου. Έχει παρουσιαστεί σε σημαντικά
θέατρα και φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ιταλία, απολαμβάνοντας ενθουσιώδη αποδοχή κοινού και κριτικής.
Ο Simone Mongelli, μουσικός κρουστών, body music performer, δάσκαλος, είναι αριστούχος της Εθνομουσικολογίας (Ιταλία) και των παραδοσιακών κρουστών (Ελλάδα), έχει βραβευθεί ως μουσικός στην Ιταλία και την Ελλάδα και έχει προσωπική δισκογραφία. Έχει δημιουργήσει με τα χρόνια μία έντονα προσωπική γλώσσα, βασισμένη κυρίως στην μελέτη και τη γνώση των παραδοσιακών ρυθμών και ήχων. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα μουσικών, συνθετών, ηθοποιών, χορευτών και εικαστικών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

 

Το μουσικό σχήμα Argalios δημιουργήθηκε στη Βέροια το 2020 με βασικά μέλη του τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη (πιάνο), τη Ζωή Μάντζου (φωνή, κρουστά) και την Όλγα Αλεξίου (νταούλι, φωνή). Πλέον, στηρίζεται στους πρώτους δύο και πρόκειται για ένα πολύμορφο σχήμα που σε κάθε παράσταση συνδιαλέγεται με διαφορετικούς σολίστ στη βάση του αυτοσχεδιασμού, με αφορμή την δημοτική μουσική και ποίηση. Μέχρι στιγμής έχουν συνεργαστεί με τους: Γιάννη Πούλιο, Νίκο Αγγούση, Στέφανο Σεκέρογλου, Αλέξανδρο Ριζόπουλο, Δημήτρη Χιώτη κ.ά. Πιστεύοντας στη δυναμική του αυτοσχεδιασμού ως εκφραστή μιας αλληλεπίδρασης, ως ποιητή μιας ένωσης, οι Argalios αγαπούν να δημιουργούν μια μεταβλητή κατάσταση, ρέουσα, χαώδη μα και συνεκτική, ελεύθερη μα ενταγμένη στο σύνολο. Ο ήχος του Αργαλειού είναι σύγχρονος όσο και παλιός, λόγιος όσο και δημοτικός, ένας ήχος μαλακός και εύπλαστος που ταξιδεύει στα βάθη της ιστορίας.

 

H Blend Orchestra είναι ένα έργο (σχήμα) συνεργασίας που ενσωματώνει και συνδέει στοιχεία από την παραδοσιακή και την κλασική μουσική έως την ηλεκτρονική σύνθεση ήχου, καταλήγοντας στην ambient και τη cinematic μουσική. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε γύρω στο 2015. Έκτοτε κυκλοφόρησαν 3 EP, κυρίως συνεργασίες με διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες από την Αθήνα. Αυτή τη στιγμή η Ορχήστρα εργάζεται πάνω σε νέο υλικό, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

 

 

Χορηγός εκδηλώσεων στον Κήπο

Motoroil_logo

 

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου κάθε καλοκαίρι γίνονται στο γρασίδι. Οι θεατές μπορούν να φέρουν μαζί τους μαξιλάρια ή ριχτάρια.

Συντελεστές

Simone Mongelli - Bodyterranean

Simone Mongelli σύλληψη, σκηνοθεσία, ενορχηστρώσεις, body percussion, φωνητικά

Σίσσυ Πιντέλα body percussion, φωνητικά, χορός

Φώτης Φωτόπουλος body percussion, φωνητικά

Λήδα Δουμουλιάκα body percussion, τραγούδι, χορός

Ναταλία Λαμπαδάκη τραγούδι, body percussion, φωνητικά

Μιχάλης Κωτσόγιαννης φωνητικά, body percussion, τραγούδι

Σάββας Καισαρίτης ήχος

Κωνσταντίνα Κρίγκου κοστούμια

Argalios & Dimitris Chiotis

Ζωή Μάντζου φωνή, κρουστά

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης πιάνο

Όλγα Αλεξίου νταούλι, φωνή

Δημήτρης Χιώτης προσκεκλημένος σολίστ – κρητική λύρα

Blend Orchestra

Χρήστος Βίγκος drums

Αντώνης Σκαμνάκης κοντραμπάσο

Σταύρος Παργινός βιολοντσέλο

Nashwan Jasim, ούτι, περσικό νέι, φωνητικά

Pawan Jassal τάμπλες

Αθηνά Χιώτη φωνητικά

Nenad Radosevic Sound Synthesis/Beats Programming

Νίκη Κοκκόλη σαξόφωνο

 

Φωτογραφίες

Video

Χορηγός Εκδηλώσεων

Motoroil_logo

Υποστηρικτής

stasy-NEW

Χορηγοί Επικοινωνίας

attica media group LOGO culturenow cnn logo monopoli in2life Newsbeast art & life meteo

Δείτε επίσης

Lubomyr-Melnyk

Μουσική

Lubomyr Melnyk

Κατά γενική ομολογία ο Λούμπομυρ Μέλνυκ είναι ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής μας. Με περισσότερα από εκατόν είκοσι έργα, κυρίως πιανιστικά, είναι εμπνευστής μιας νέας γλώσσας στο πιάνο,  η οποία ονομάζεται Continuous Music

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τετάρτη 18.10.2023, 20:30

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.