La Stravaganza Greca: Follia
Live Streaming Δωρεάν εδώ

Συνοπτικά
Το σύνολο παλαιάς μουσικής La Stravaganza Greca, που έχει ήδη κερδίσει το ελληνικό κοινό, ερμηνεύει στην αποψινή συναυλία ostinati, canzoni, sonate και follias από την μπαρόκ Ιταλία.
Θα ακουστούν συνθέσεις του ιταλικού οργανικού ρεπερτορίου από τις αρχές του 17ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 18ου που αναδεικνύουν το δεξιοτεχνικό και εκφραστικό ύφος της πρώιμης μουσικής της Ιταλίας, με έμφαση στον λαμπερό, ελεύθερο, συχνά αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του Μπαρόκ. Το σχήμα, το οποίο έχει διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο ήχο συνδυάζοντας το βιολί με το σπάνιο τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο, αποτελείται από τέσσερις σολίστ εξειδικευμένους στην παλαιά μουσική, τον Σίμο Παπάνα (μπαρόκ βιολί), τον Δήμο Γκουνταρούλη (τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο), τον Άγγελο Λιακάκη (μπαρόκ βιολοντσέλο), τον Θεόδωρο Κίτσο (θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα) και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (τσέμπαλο).
Aυτή την ξεχωριστή βραδιά, τα μέλη του συνόλου La Stravaganza Greca θα παρουσιάσουν κομμάτια μεγάλων ιταλών συνθετών και βιρτουόζων του Μπαρόκ, όπως του Andrea Falconieri [Αντρέα Φαλκονιέρι], του Giovanni Picchi [Τζοβάννι Πίκκι], του Tarquinio Merula [Ταρκουίνιο Μέρουλα], του Dario Castello [Ντάριο Καστέλλο], του Marco Uccellini [Μάρκο Ουτσελλίνι] καθώς και των μεταγενέστερων Arcangelo Corelli [Αρκάντζελο Κορέλλι], Giuseppe Valentini [Τζουζέππε Βαλεντίνι], Giuseppe Tartini [Τζουζέππε Ταρτίνι] και φυσικά του Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι].
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Συντελεστές
- Μπαρόκ βιολί
Σίμος Παπάνας
- Τετράχορδο πίκολο βιολοντσέλο (τενόρο)/ μπαρόκ βιολοντσέλο
Δήμος Γκουνταρούλης
- Μπαρόκ βιολοντσέλο
Άγγελος Λιακάκης
- Θεόρβη/μπαρόκ κιθάρα
Θεόδωρος Κίτσος
- Τσέμπαλο
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Πρόγραμμα
-
Έργα: Andrea Falconieri, Girolamo Frescobaldi, Tarquinio Merula, Dario Castello, Marco Uccellini, Domenico Gabrielli, Arcangelo Corelli, Giuseppe Tartini, Giuseppe Valentini, Antonio Vivaldi
Δείτε επίσης

Μουσική
Νέλλη Σεμιτέκολο
Λίλια Μπογιατζίεβα
Αν ένα πιάνο από μόνο του μπορεί να υποκαταστήσει μία ολόκληρη συμφωνική ορχήστρα, τότε...
Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τετάρτη 06.12.2023, 20:30
Μουσική
Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Διονύσης Γραμμένος
Βασίλης Βαρβαρέσος
Η τόσο φορτισμένη συναισθηματικά μουσική του Ραχμάνινοφ έχει πάντα τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα...
Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πέμπτη 07.12.2023, 20:30