Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 9 Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής Γιώργος ΠέτρουInteractive 360ο - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 9
Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Γιώργος Πέτρου
Interactive 360ο

Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 9
Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Γιώργος Πέτρου
Interactive 360ο Streaming - Δωρεάν εδώ

camerata_enati_beethoven_30-xronia-megaro_c_akriviadis_20210316_3396p-30xronia-360-GR.jpg

Συνοπτικά

Megaro-30xronia-logo

Επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του Μεγάρου που σας μεταφέρει την εμπειρία του μαέστρου και των μελών της ορχήστρας μέσω της πρωτοποριακής προβολής σε interactive 360ο.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την interactive 360ο προβολή:

Η προβολή 360ο είναι διαθέσιμη μέσω YouTube για εύκολη πρόσβαση από όλες τις smart συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets, desktop, τηλεόραση), και είναι καλύτερο να βρίσκεστε σε περιβάλλον wi-fi ή ενσύρματου internet για λόγους αποφυγής χρέωσης data. Για καλύτερη θέαση η σύνδεσή σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 15Mbps.

Για θέαση μέσω κινητού, tablet ή smart TV πρέπει να κατεβάσετε το YouTube app.
Οι smart TV που διαθέτουν το YouTube app προσφέρουν τη δυνατότητα θέασης σε 360ο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προβάλετε στη Smart TV σας το περιεχόμενο από το κινητό ή το tablet σας (casting) μέσω Airplay ή Chromecast (εφόσον η συσκευή σας το υποστηρίζει) και να χειρίζεστε τη γωνία θέασης από τη συσκευή.
Επιβεβαιώστε ότι οι συσκευές σας διαθέτουν την τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος, browser και app.

Μια μοναδική, σπάνια και μεγαλειώδης ερμηνεία της Ενάτης Συμφωνίας του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] σε όργανα εποχής από τους Μουσικούς της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.  Η συναυλία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν κατά το 2021 για την επέτειο των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του Μεγάρου. Η πρώτη συναυλία που έγινε στην Aίθουσα Χρήστος Λαμπράκης –τότε Φίλων της Μουσικής– στις 21 Μαρτίου 1991, ήταν ένα ρεσιτάλ του σολίστ της βιόλας Yuri Bashmet [Γιούρι Μπασμέτ]. Τότε, η καταπληκτική ακουστική της αίθουσας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους θεατές που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο στολίδι της πολιτιστικής σκηνής της χώρας.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, το Μέγαρο καινοτομεί και παρουσιάζει αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση σε streaming 360ογια πρώτη φορά σε συναυλία κλασικής μουσικής στην Ελλάδα προσφέροντας έτσι στο κοινό μια ακόμα ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία. Η διαδικτυακή προβολή με interactive οπτική 360ο, που έχει χρησιμοποιηθεί στη μετάδοση μεγάλων ροκ συναυλιών και σπανιότερα στον χώρο της κλασικής μουσικής, επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει πού θα εστιάσει την προσοχή του στη μαγνητοσκοπημένη εικόνα από τρεις κάμερες. Η επιλογή αυτή είναι δυνατή μέσω κινητού, υπολογιστή ή smart tv.

Το κορυφαίο συμφωνικό έργο του Beethoven ερμηνεύουν οι βραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας τους, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γιώργου Πέτρου. Συμπράττουν τέσσερις έλληνες μονωδοί με σημαντική πορεία στις λυρικές σκηνές του κόσμου: η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μέτζο σοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης. Τα έξοχα πολυφωνικά μέρη της Ωδής της Χαράς θα ερμηνεύσουν τα μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ (προετοιμασία-διδασκαλία: Μιχάλης Πατσέας, συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος) και του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).

Δείτε το πρόγραμμα της συναυλίας εδώ

 

Συντελεστές

σοπράνο

Μυρτώ Παπαθανασίου

 

 

 

μετζοσοπράνο

Μαίρη-Έλεν Νέζη

τενόρος

Βασίλης Καβάγιας

μπάσος

Χριστόφορος Σταμπόγλης

Χορωδία της ΕΡΤ

Προετοιμασία – Διδασκαλία Χορωδίας:  Μιχάλης Πατσέας

 

 

Χορωδία του Δήμου Αθηναίων

Διευθυντής Χορωδίας  Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής

Μουσικοί της Καμεράτας- Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής

 

μουσική διεύθυνση

Γιώργος Πέτρου

Πρόγραμμα

Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 9 σε ρε ελάσσονα, έργο 125

 

Φωτογραφίες

Video

Δείτε επίσης

©YANNIS BOURNIAS__Y4A5511-lands(c)Yannis Bournias

Μουσική

Συναυλίες φιλικές για άτομα με άνοια

Το δικαίωμα για πρόσβαση σε ζωντανές παραστάσεις υψηλής ποιότητας ανήκει σε όλους. Σε αυτό...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

28.02 - 22.05.2024
Petrin-Varvaressos

Μουσική

Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν
Βασίλης Βαρβαρέσος

Το βιολοντσέλο ξεχωρίζει ανάμεσα στα έγχορδα για τον βαθύ λυρικό του ήχο του, ο...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τετάρτη 22.05.2024, 20:30

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.