Με Άριες, Βαλς και Βιεννέζικες Πόλκες - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Με Άριες, Βαλς και Βιεννέζικες Πόλκες

Με Άριες, Βαλς και Βιεννέζικες Πόλκες

MMA exterior

Συνοπτικά

Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα.

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Άριες, Βαλς και Πόλκες, αποσπάσματα από τα διασημότερα έργα του ρομαντισμού, με επίκεντρο την Βιεννέζικη μουσική του J. Strauss, αλλά και μουσικές των P.I. Tchaikovsky, G. Puccini, G. Verdi, G. Bizet και Fr. Chopin.
Δημοφιλείς χοροί των  J. Strauss και P.I. Tchaikovsky  θα παρουσιαστούν σε χορογραφίες της  διακεκριμένης Κατερίνας Ροδίου. Χορευτική ομάδα σολίστ πλαισιώνεται από 45 λιλιπούτειες χορεύτριες.

Αγαπημένες άριες των G. Puccini, G. Verdi και G. Bizet θα απόδώσουν η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η μέτζο σοπράνο Κατερίνα Ρούσσου, γνωστή από τις εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το εμβληματικό έργο του Fr. Chopin Andante Spianato & Grande Polonaise θα ερμηνεύσει στο πιάνο η σολίστ Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο
Κατερίνα Ρούσσου μέτζο σοπράνο

Τατιάνα Παπαγεωργίου πιάνο

Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠ.Α.Ν.ΔΑ) Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και της Αυστριακής Πρεσβείας.

Διοργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΕΩΣ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δείτε επίσης

Περιφέρεια Αττικής 23

Μουσική

Χορέψετε – Χορέψετε

Με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη συνθήκη της Λωζάνης, η παράσταση...

Διοργανωτής: Εξωτερική Παραγωγή

Τετάρτη 04.10.2023, 19:30

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.