Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού Η Λίμνη των Κύκνων - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας
της Οδησσού
Η Λίμνη των Κύκνων

Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας
της Οδησσού
Η Λίμνη των Κύκνων

MMA exterior

Συνοπτικά

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Ένα ιστορικό χορευτικό συγκρότημα, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες Όπερες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έρχεται μετά από χρόνια και πάλι στην Αθήνα.
Με δική του Ακαδημία, αλλά και με μεταγραφές από διάσημα μπαλέτα των χωρών που αποτελούσαν τη Σοβιετική Ένωση, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παραμένει από τα σπουδαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης. Κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν κλασικές παραστάσεις, με τις οποίες περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Η Λίμνη των κύκνων, το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, είναι πιθανότατα το πιο αγαπημένο μπαλέτο όλων των εποχών. Το αντάζ, το πα-ντε-ντε, η μεγάλη βαριασιόν της Οντέτ και ο χορός των μικρών κύκνων, αλλά και το σόλο του Μαύρου Κύκνου απαιτούν από τους χορευτές την ύψιστη δεξιοτεχνία.
Το παραμύθι στο οποίο είναι βασισμένο το μπαλέτο αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Τα μάγια μπορεί να τα λύσει μόνο ο έρωτας.
Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη Όπερα κουβαλούν ιστορία αιώνων. Ονόματα κορυφαίων συνθετών, τραγουδιστών, χορευτών και χορογράφων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των «Μεγάλων» που παρουσίασαν έργα τους εδώ.
Τέσσερις γλύπτες και δύο ζωγράφοι εργάστηκαν σκληρά για να δώσουν στην Όπερα της Οδησσού την εμφάνιση που έχει μέχρι και σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: η Όπερα της Οδησσού θεωρήθηκε αμέσως ένα θαύμα αρχιτεκτονικής, καθώς, μετά τη Σκάλα του Μιλάνου, ήταν το μεγαλύτερο κτίριο όπερας και, σίγουρα, από τα ωραιότερα.
Σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι μπαλαρίνες Άννα Πάβλοβα και Ισιδώρα Ντάνκαν, και η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου Σάρα Μπερνάρ, έχουν ανέβει στη σκηνή του, ενώ πρόσφατα το περιοδικό Forbes το χαρακτήρισε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ανατολικής Ευρώπης.

Χορογραφία: Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ

Διοργάνωση: We Production

Δείτε επίσης

Zizel-Megaro-2024-1920x

Χορός

Ζιζέλ
Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

«Ζιζέλ» Μπαλέτο σε δύο πράξεις Το Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, με εβδομήντα...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

19 - 24.09.2024
BANNER-MEGARO-Kokkinoskoufitsa

Χορός

Η Κοκκινοσκουφίτσα
Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» Μπαλέτο σε δύο πράξεις Βασισμένο στο παραμύθι του Charles Perrault   Το...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

21 - 29.09.2024

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.