Νίκος Πορτοκάλογλου - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Νίκος Πορτοκάλογλου

Νίκος Πορτοκάλογλου Γέφυρες της Μουσικής
Φωνές του φθινοπωρινού δάσους

NIKOS PORTOKALOGLOU - site

Συνοπτικά

29 Οκτωβρίου | Γούβες | Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης» | 19:00 

Είσοδος Ελεύθερη

Στα ορεινά και απομονωμένα αυτά χωριά που οι φωτιές έφτασαν στις παρυφές τους καταστρέφοντας γεωργικές και κτηνοτροφικές περιουσίες, μέσα στο αυθεντικό κλίμα ενός καφενείου, ενός σχολείου, ακόμη και μιας μικρής πλατείας, αν ο καιρός το επιτρέψει, οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα επικοινωνήσουν με τους κατοίκους.

Μέσα στη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, συχνά με τη ζεστασιά ενός τζακιού και μιας ξυλόσομπας, θα μεταδώσουν στους κατοίκους του χωριού και των κοντινών χωριών την πολύτιμη ζωογόνο εμπειρία και την αύρα της ζωντανής μουσικής.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ολοκληρώνει στα τέλη Νοεμβρίου το επιτυχημένο πρόγραμμά του Γέφυρες της Μουσικής, υποστηρίζοντας με τον δικό του τρόπο τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.
Στo πλαίσιo αυτό εντάσσεται και η νέα συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου των Ψαχνών Ευβοίας. Η αρχή γίνεται με την κινηματογράφηση της συναυλίας του Νίκου Πορτοκάλογλου στις Γούβες, από φοιτητές του τμήματος, με σκοπό το υλικό αυτό να οδηγήσει στη δημιουργία ενός φιλμ με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και αρχειακο και το έναυσμα συνεργασίας με το τμήμα για τις σχεδιαζομενες μελλοντικές πολιτιστικές δράσεις του Μεγάρου στη Βόρεια Εύβοια.

 

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε ειδικά από Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ. Υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες» σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, την  Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε συνεργασία με τους Δήμους ΜαντουδίουΛίμνηςΑγίας Άννας και ΙστιαίαςΑιδηψού.

Γιορτες του Δάσους   Δημος Ιστιαίας

 

Δείτε επίσης

Semitekolo-Bojadjieva

Μουσική

Νέλλη Σεμιτέκολο
Λίλια Μπογιατζίεβα

Αν ένα πιάνο από μόνο του μπορεί να υποκαταστήσει μία ολόκληρη συμφωνική ορχήστρα, τότε...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τετάρτη 06.12.2023, 20:30
ΕΛΣΟΝ 2023

Μουσική

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Διονύσης Γραμμένος
Βασίλης Βαρβαρέσος

Η τόσο φορτισμένη συναισθηματικά μουσική του Ραχμάνινοφ έχει πάντα τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πέμπτη 07.12.2023, 20:30

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.