Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκίαΆτομα με και χωρίς αναπηρία - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκία
Άτομα με και χωρίς αναπηρία

Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκία
Άτομα με και χωρίς αναπηρία

MMA exterior

Συνοπτικά

Μια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ

Σεμινάριο και χορευτική παράσταση από τη διάσημη Candoco Dance Company
που αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ (3/12), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη δράση «Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκία | Άτομα με και χωρίς αναπηρία», η οποία περιλαμβάνει σεμινάριο και τη χορευτική παράσταση «You and I Know» από τη διάσημη Candoco Dance Company [Ομάδα Χορού Καντούκο] που αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Κατερίνα Κασιούμη.

– Σεμινάριο χορού
Κυριακή 2 και Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου
από τις 17:00 έως τις 19:30
Ελεύθερη είσοδος/ Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής

Διδάσκουν οι καθηγητές της Candoco Dance Company Mickaella Dantas και Οlivia Edginton.
Απαραίτητη και μόνη προϋπόθεση είναι να αγαπούν τον χορό και την κίνηση. Μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού, τα μέλη της Ομάδας οδηγούν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν την χαρά της κίνησης.
Απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία από 18 ετών και άνω.

– H χορευτική παράσταση «You and I Κnow»
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ

Ελεύθερη είσοδος

Οι Candoco θα παρουσιάσουν το έργο «You and I Κnow» (2016) που αποτελεί παραγγελία της Ομάδας στην πολυβραβευμένη αγγλίδα χορογράφο Arlene Phillips, η οποία εδώ και 40 χρόνια έχει δημιουργήσει πάμπολλες χορογραφίες για τη μουσικοθεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση καθώς και για τελετές μεγάλων καλλιτεχνικών και αθλητικών διοργανώσεων όπως, μεταξύ άλλων, τα Brit και τα Olivier Awards, οι Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας 2002, η Eurovision 2009 κ.ά.
H Philips εμπνεύστηκε για τους χορευτές των Candoco, Joel Brown και Laura Patay, ένα ρομαντικό ντουέτο, γεμάτο πάθος και ευαισθησία, βασισμένο σε γνωστά ποπ τραγούδια. Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το κοινό, παρακολουθώντας ένα ζευγάρι να ερωτεύεται και να χωρίζει ξανά και ξανά, αναρωτιέται πώς γίνεται συχνά να αγαπάμε και να συγκρουόμαστε με το ίδιο πρόσωπο.
Η Arlene Phillips (σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία), που έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με θρυλικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως η Whitney Houston, η Τina Turner, οι Queen και οι Duran Duran, λέει για τη χορογραφία «You and I Κnow»: «Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα με το οποίο όλοι ταυτιζόμαστε και, μ’ αυτό το ντουέτο, καλούμε το κοινό να εξερευνήσει την πολυπλοκότητά της και τον τρόπο με τον οποίο, καμιά φορά, η καθημερινότητα διαμορφώνει τις σχέσεις μας. Το “Υou and I Know” [«Εσύ κι εγώ ξέρουμε»] “πετάει το βιβλίο του κανονισμού” και γίνεται πηγή έμπνευσης για το κοινό δείχνοντάς του ποιος μπορεί να χορέψει και τι μπορεί να είναι ο χορός

Δείτε επίσης

Περιφέρεια Αττικής 23

Μουσική

Χορέψετε – Χορέψετε

Με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη συνθήκη της Λωζάνης, η παράσταση...

Διοργανωτής: Εξωτερική Παραγωγή

Τετάρτη 04.10.2023, 19:30
SnowWhite-Megaro

Χορός

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι

Μπαλέτο σε 2 πράξεις Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο...

Διοργανωτής: Εξωτερική Παραγωγή

20 - 22.10.2023

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.