Το Νέο Δάσος της Βόρειας Εύβοιας - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Εκδηλώσεις > Το Νέο Δάσος της Βόρειας Εύβοιας

Το Νέο Δάσος της Βόρειας Εύβοιας

Το Νέο Δάσος της Βόρειας Εύβοιας

Συνοπτικά

Στο επίκεντρο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας είναι η αναγέννηση του Νέου Δάσους μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών ευρείας κλίμακας, τη φυσική αποκατάσταση στο μεγαλύτερο ποσοστό του δάσους και την αναδάσωση, με γνώμονα τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής. Στόχος είναι το Νέο Δάσος να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της διπλής μετάβασης, πράσινης και ψηφιακής, ως ορόσημο καινοτομίας στο κρίσιμο πεδίο της ανθεκτικότητας σε μελλοντικές απειλές. Τέλος, το Νέο Δάσος είναι συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της «Οικονομίας του Δάσους», με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας, μέσα από τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων και πρωτοβουλιών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του δάσους (ξυλεία, ρητίνη, τουρισμό κ.λπ.).

 

 

Σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά εδώ

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρο Μουσικής Αθηνών με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ ( diavlos.grnet.gr ) του ΕΔΥΤΕ.

 

Συντελεστές

Ομιλητές:

Ηλίας Αποστολίδης, Σύμβουλος περιβάλλοντος, μελετητής «Master Plan για το Νέο Δάσος» – Εταιρεία «Ύλη» Διαχείριση και προστασία περιβάλλοντος, «Μια ολιστική προσέγγιση για την αναγέννηση του δάσους».

Θέκλα Κ. Τσιτσώνη, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Δασοκομίας, «Το πρόγραμμα αναδάσωσης: μύθοι και πραγματικότητες».

Ιωάννης Παπαδόπουλος , καθηγητής μάρκετινγκ & οικονομικής επιχειρήσεων ξύλου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, «Η οικονομία του δάσους: Πώς οι πόροι του δάσους επιστρέφουν σε αυτό».

Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής υπό τον συντονισμό του καθηγητή Dr Johann Georg Goldammer «Προοπτικές Διαχείρισης Πυρκαγιών Δασών και Υπαίθρου στην Ελλάδα»,Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτωντου Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»,  « Η συμβολή της Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής για τις «Προοπτικές Διαχείρισης Πυρκαγιών Δασών και Υπαίθρου στην Ελλάδα» στον σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας»

            

Συντονίζει:

Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας.

Φωτογραφίες

Δείτε επίσης

George-Hadjinikos

Έκθεση

100 χρόνια Γιώργος Χατζηνίκος

Στον μεγάλο καλλιτέχνη και δάσκαλο Γιώργο Χατζηνίκο είναι αφιερωμένη η  έκθεση με τίτλο «100...

Διοργανωτής: Μουσική Βιβλιοθήκη

15.02 - 19.07.2024
vouties_cover

Εκπαιδευτικά - Παιδικά

Βουτιές στην τέχνη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», σε συνεργασία με την ομάδα thea-tree, διοργανώνει για τρίτη...

Διοργανωτής: Μουσική Βιβλιοθήκη

17.06 - 15.07.2024

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.