Χιονάτη - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χιονάτη Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

.XIONATH-

Συνοπτικά

Μπαλέτο σε τρεις πράξεις

Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Πριν από τέσσερις δεκαετίες, ο χορογράφος Genrikh Mayorov εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μια νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Bogdan Pavlovsky.

Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και, παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων.

 

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

Ένα ιστορικό χορευτικό συγκρότημα, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες Όπερες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έρχεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας του και πάλι στην Αθήνα.
Με δική του Ακαδημία, αλλά και με μεταγραφές από διάσημα μπαλέτα των χωρών που αποτελούσαν τη Σοβιετική Ένωση, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού παραμένει από τα σπουδαιότερα της Ανατολικής Ευρώπης. Κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν κλασικές παραστάσεις, με τις οποίες περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη Όπερα κουβαλούν ιστορία αιώνων. Ονόματα κορυφαίων συνθετών, τραγουδιστών, χορευτών και χορογράφων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των «Μεγάλων» που παρουσίασαν έργα τους εδώ.
Τέσσερις γλύπτες και δύο ζωγράφοι εργάστηκαν σκληρά για να δώσουν στην Όπερα της Οδησσού την εμφάνιση που έχει μέχρι και σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: η Όπερα της Οδησσού θεωρήθηκε αμέσως ένα θαύμα αρχιτεκτονικής, καθώς, μετά τη Σκάλα του Μιλάνου, ήταν το μεγαλύτερο κτίριο όπερας και, σίγουρα, από τα ωραιότερα.
Σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι μπαλαρίνες Άννα Πάβλοβα και Ισιδώρα Ντάνκαν, και η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου Σάρα Μπερνάρ, έχουν ανέβει στη σκηνή του, ενώ πρόσφατα το περιοδικό Forbes το χαρακτήρισε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ανατολικής Ευρώπης.

 

Διοργάνωση: CH Theater

Φωτογραφίες

Δείτε επίσης

Zizel-Megaro-2024-1920x

Χορός

Ζιζέλ
Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

«Ζιζέλ» Μπαλέτο σε δύο πράξεις Το Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, με εβδομήντα...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

19 - 24.09.2024
BANNER-MEGARO-Kokkinoskoufitsa

Χορός

Η Κοκκινοσκουφίτσα
Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» Μπαλέτο σε δύο πράξεις Βασισμένο στο παραμύθι του Charles Perrault   Το...

Διοργανωτής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

21 - 29.09.2024

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.