12 Ιουλίου 2025 — Μια αξέχαστη βραδιά στην Αρχαία Μεσσήνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

14.7.25

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, χτισμένο τον 3ο αι. π.Χ μέσα σε ένα τοπίο απέραντης φυσικής ομορφιάς, η μουσική έδεσε με το φως και το τοπίο σε μια εμπειρία πέρα από τον χρόνο. Η Norma του Vincenzo Bellini, σε συναυλιακή μορφή, με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου, αντήχησε κάτω από τον ουρανό της Μεσσηνιακής γης, σε μια ατμόσφαιρα συγκινητικής προσήλωσης, που έμοιαζε να ενώνει τους πάντες σε μια κοινή ανάσα.

Share

Η Karine Deshayes ερμήνευσε τη Norma με σπάνια εσωτερικότητα, ενώ η Raffaella Lupinacci έδωσε φωνή στο πάθος και την απόγνωση της Adalgisa. Ο Moises Marin ενσάρκωσε τον Pollione με ένταση και δύναμη, και ο Χριστόφορος Σταμπόγλης απέδωσε με στιβαρότητα τον Oroveso. Στον ρόλο του Flavio, ο Γιάννης Καλύβας, με καθαρότητα και φροντισμένη φωνητική παρουσία, και ως Clotilde, η Διαμάντη Κριτσωτάκη με θερμή, εκφραστική μελωδικότητα, πλαισίωσαν ιδανικά τη σκηνική δράση.
Η Χορωδία Δωματίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, συνέβαλε ουσιαστικά στην ένταση και τη δραματική ατμόσφαιρα της παράστασης.
Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, διέγραψε με λεπτότητα και θεατρικό παλμό τη μουσική δράση, με μια ερμηνεία υψηλής αισθητικής.
Η διαδρομή προς το αρχαίο θέατρο, έναν χώρο γεμάτο ιστορία και φυσική ομορφιά, συγκέντρωσε τους ανθρώπους σε μια κοινή στιγμή. Η φύση αγκάλιαζε διακριτικά το κοινό, ενώ η μουσική δημιουργούσε γέφυρα ανάμεσα στην τέχνη και το περιβάλλον, μετατρέποντας τη συναυλία σε μια βαθιά, ολιστική εμπειρία.
Μια εμπειρία που αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο το Μέγαρο προσεγγίζει την τέχνη: με σεβασμό στον χώρο, σύμπνοια με τη φύση και διάθεση ουσιαστικής συνάντησης. Εκεί όπου η μουσική συναντά το τοπίο, η ανθρώπινη παρουσία γίνεται κοινότητα και η τέχνη βιώνεται ως κάτι βαθιά αληθινό.
Ευχαριστούμε θερμά τον χορηγό της συναυλίας  Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, καθώς και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου για την υποστήριξη.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Μεσσήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την παραχώρηση του Θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.
Ευχαριστούμε όλο το κοινό που ανταποκρίθηκε και μοιράστηκε μαζί μας τη μοναδική αυτή εμπειρία.
logos messini
Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης

7.8.26

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 8/2026 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα «Προμήθεια έντυπων προγραμμάτων ,αφισών, φυλλαδίων, καρτών, φακέλων,πανό, ταμπλό, αυτοκόλλητων τοίχου (wall) & τζαμιών, roll up, banner» με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

logo MMA grey -prokyrixeis
Προκηρύξεις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 8/2026 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα «Προμήθεια έντυπων προγραμμάτων ,αφισών, φυλλαδίων, καρτών, φακέλων,πανό, ταμπλό, αυτοκόλλητων τοίχου (wall) & τζαμιών, roll up, banner»

 

[+]
29.7.26

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια
Φεστιβάλ της Λίμνης & Εκπαιδευτικά Προγράμματα

ΒΟΡΕΙΑ_ΕΥΒΟΙΑ
Νέα & Δελτία Τύπου
[+]
28.7.26

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια Γιάννης Κότσιρας — 30 Χρόνια

ΒΟΡΕΙΑ_ΕΥΒΟΙΑ_Κότσιρας_SITE
Νέα & Δελτία Τύπου
[+]
22.7.26

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 7/2026 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα «Μετατροπή υφιστάμενων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων σε φωτιστικά τεχνολογίας LED και προμήθεια κινούμενων φωτιστικών κεφαλών τεχνολογίας LED»

logo MMA grey -prokyrixeis
Προκηρύξεις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 7/2026 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής με θέμα «Μετατροπή υφιστάμενων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων σε φωτιστικά τεχνολογίας LED και προμήθεια κινούμενων φωτιστικών κεφαλών τεχνολογίας LED»

 

[+]
Μετάβαση στο περιεχόμενο