Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια-Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια

Στην τελική ευθεία έχει περάσει η διοργάνωση του 2ου κλαδικού Συνεδρίου «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια-Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια», το οποίο διοργανώνεται από την ΑΜΒΙΟ Α.Ε. (www.ambio.gr) στις 15 και 16 Απριλίου 2022, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας – ΕΛΟΠΥ (www.fishfromgreece.com). 

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η αποδοχή της πρόσκλησης των διοργανωτών να συμμετάσχει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ως τιμώμενη χώρα στο Συνέδριο. Ξεχωριστή βαρύτητα έχει η παρουσία του Κύπριου Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η οποία αναδεικνύει την δυναμική του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα μήνα σχεδόν πριν την έναρξη του Συνεδρίου έχει ήδη εξασφαλιστεί η συμμετοχή θεσμικών οργάνων, παραγωγών και προμηθευτών του κλάδου από Ελλάδα, Ινδία, Νορβηγία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία και Ισραήλ, ενισχύοντας ακόμη περαιτέρω τον διεθνή χαρακτήρα του. 

Την πρώτη ημέρα του Συνέδριου, θα αναπτυχθούν τρεις διαφορετικές θεματικές ενότητες, ενώ τη δεύτερη προβλέπονται τρία τραπέζια εργασίας, ενώ δύο παράλληλες εκδηλώσεις συμπληρώνουν την όλη εκδήλωση. Στις δύο αυτές ημέρες θα συμμετάσχουν 55 διακεκριμένοι ομιλητές από 11 χώρες. 

Το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας με τίτλο «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια-Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια», έρχεται ως φυσική συνέχεια, μετά την επιτυχία του πρώτου Συνεδρίου Ιχθυοκαλλιέργειας το 2018, να επισημάνει τη δυναμική του κλάδου υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων στις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την υδατοκαλλιέργεια και της Πράσινης Συμφωνίας, αλλά και να υπογραμμίσει την ανάγκη για εθνικές και διεθνείς συνεργασίες.

Ένας από τους κύριους στόχους του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και ανταγωνιστικής ιχθυοκαλλιέργειας και να κτιστεί ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών, Μεσογειακών και Αραβικών χωρών, με την περαιτέρω ανάδειξη διακρατικών και διακλαδικών οικονομικών συνεργασιών.

Το Συνέδριο προωθεί την ηγετική θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ιχθυοκαλλιέργεια μέσω της ενθάρρυνσης συνεργιστικών δράσεων, της συγκέντρωσης εκπροσώπων από Ευρωπαϊκές, Μεσογειακές και Αραβικές χώρες, αλλά και της ενίσχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον κλάδο. Το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας, ακολουθώντας μια επιτυχημένη πορεία, εγκαθιδρύει πλέον έναν θεσμό, ο οποίος συνεχώς αναβαθμίζεται, από εθνικός και μεσογειακός σε διεθνή, διαμορφώνοντας έναν επενδυτικό κόμβο για τον τόσο σημαντικό για την εθνική οικονομία κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες: aquaculture-congress2022.gr | +30 2109219948