Ο Νικολάι Λουγκάνσκι στο 3ο Ραχμάνινοφ

Παρασκευή 7 Απριλίου | 20:30 | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Μουσική διεύθυνση | Βασίλης Χριστόπουλος

19:30 | Δωρεάν εισαγωγική ομιλία από τον Νίκο Λαάρη για τους κατόχους εισιτηρίων

«Ένας από τους εκπληκτικότερους καλλιτέχνες της εποχής μας». «Πιανίστας απίστευτης ευαισθησίας που δίνει έμφαση στη μουσική και όχι στον εαυτό του». «Οι τεχνικές του δυνατότητες θα έκαναν την πλειονότητα των συναδέλφων του να χλομιάσουν». Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα έχει γράψει ο διεθνής Τύπος για τον βιρτουόζο σολίστ του πιάνου Νικολάι Λουγκάνσκι.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών-Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συμπράττει με τον κορυφαίο ρώσο πιανίστα στο Τρίτο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, το «Έβερεστ» των πιανιστικών κοντσέρτων, του οποίου ο Λουγκάνσκι έχει αναδειχθεί ιδανικός ερμηνευτής.

Την ίδια βραδιά, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, ο μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος ηγείται της πρώτης πανελλήνιας εκτέλεσης της Ιουλιανής σουίτας του Φίλιππου Τσαλαχούρη, η οποία αποτελεί έναν φόρο τιμής στη

μνήμη της διακεκριμένης βυζαντινολόγου Ιουλιανής Χρυσοστομίδου. Στο επίκεντρο του προγράμματος, η Συμφωνία «Ματθίας ο ζωγράφος» του Πάουλ Χίντεμιτ. Μια δημιουργία που εμπνέεται από τον αναγεννησιακό ζωγράφο Ματίας Γκρύνεβαλντ και στοχάζεται τον ρόλο του καλλιτέχνη μέσα στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣ (γεν. 1969)

Ιουλιανή σουίτα, έργο 85 (α΄ πανελλήνια εκτέλεση)

5 ακουαρέλες στις αποχρώσεις της ελληνικής γλώσσας

ΠΑΟΥΛ ΧΙΝΤΕΜΙΤ (1895–1963)

Συμφωνία «Ματθίας ο ζωγράφος»

ΣΕΡΓΚΕΪ ΡΑΧΜΑΝΙΝΟΦ (1873–1943)

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 30

Τιμές εισιτηρίων

20 € (εκπτωτικά) 25 35 € 45 € 60 €   

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr