Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Μουσική Βιβλιοθήκη

Μουσική Βιβλιοθήκη

Βιβλιοθηκη Βουδουρη

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στεγάζει μία σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη για τη μουσική αλλά και τις υπόλοιπες τέχνες η οποία ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης είναι πολύ μεγάλη και αυξάνεται κάθε χρόνο με σταθερό ρυθμό, συγκεντρώνοντας πλούσια βιβλιογραφία και δισκογραφία για τη Δυτική Μουσική, ενώ αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της για όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής μουσικής: αρχαίας, βυζαντινής, δημοτικής, ρεμπέτικης και λόγιας ελληνικής μουσικής. Στο υλικό συγκαταλέγονται σημαντικά αρχεία συνθετών και σπάνιες συλλογές, και ολοκληρώνεται με τις μουσικές παραδοσιακών πολιτισμών ανά τον κόσμο, και τη μουσική τζαζ.

Το μεγάλο εύρος της θεματολογίας που έχει ξεπεράσει πλέον τη μουσική, περιλαμβάνει ακόμα αξιόλογες συλλογές για την αρχαία ελληνική τέχνη, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία και άλλες τέχνες.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 63.000 τίτλους σε βιβλία και παρτιτούρες, 22.000 τόμους σε μορφή μικροφίλμ, 400 τίτλους περιοδικών, 10.000 ηχογραφήσεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Επίσης, 150 ηλεκτρονικές εκδόσεις και πολυμέσα πάνω σε διάφορα θέματα, σπάνιες εκδόσεις, προγράμματα συναυλιών καθώς και πολυάριθμα χειρόγραφα.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» διαθέτει το υλικό και τις υπηρεσίες της δωρεάν και συμμετέχει ενεργά στη μουσική εκπαίδευση και την έρευνα στην Ελλάδα, μέσα από τα σεμινάρια μουσικής βιβλιογραφίας και χρήσης υπηρεσιών, τον ετήσιο κύκλο διαλέξεων, τα συνέδρια και της ημερίδες που διοργανώνει, τις ξεναγήσεις στους χώρους της, την Παιδική Βιβλιοθήκη της, τα Ερευνητικά Προγράμματα και το εκπαιδευτικό cd-rom Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» ενισχύθηκε από τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη και αποτελεί μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζει ο Σύλλογος Oι Φίλοι της Μουσικής.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, οι παραστάσεις «Κατερίνα Βρανά, Best of: Φέτα, sex και αναπηρία» (25 και 26/9) και «Μαθήματα Πολέμου III» (29 και 30/9) ακυρώνονται.

×