Το Cantum Guitar Quartet αποτελείται από τους κιθαρίστες Daniló Kunze και Sophie Schlaubitz από τη Γερμανία και την Αντιγόνη Μπαξέ και τον Παναγιώτη Τζώρτζη από την Ελλάδα.

Κύρια κατεύθυνση του κουαρτέτου είναι η ερμηνεία και μεταγραφή έργων ορχηστρικής κλασικής μουσικής του παγκόσμιου ρεπερτορίου, καθώς και ο εμπλουτισμός του ήδη υπάρχοντος ρεπερτορίου για κιθαριστικά κουαρτέτα.

Το μέλη του Κουαρτέτου μοιράζονται μεταξύ Βαϊμάρης, Μονάχου και Σάλτσμπουργκ, όπου πραγματοποιούν τις σπουδές τους στην κλασική κιθάρα στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Φραντς Λιστ στη Βαϊμάρη, στην Ανώτατη Σχολή για τη Μουσική και το Θέατρο του Μονάχου, και στο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, αντίστοιχα.

Οι τέσσερις μουσικοί γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και η δημιουργία του κουαρτέτου προέκυψε έπειτα από την πολυετή συνεργασία τους με σύνολα μουσικής δωματίου. Το Cantum Guitar Quartet έχει λάβει καλλιτεχνική καθοδήγηση από τον καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Μουσικής Φραντς Λιστ, Thomas Müller-Pering, ενώ πρόσφατα διακρίθηκε με το α΄ βραβείο στην κατηγορία Μουσικής Δωματίου στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου “Music in the Vineyards” (Σερβία) και με το 3ο βραβείο στην κατηγορία βιρτουόζων στον 19ο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό της Πάντοβας (Ιταλία).

Instagram