Δευτέρα 4, Τρίτη 5 Οκτωβρίου | 21:00
Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη

Συμπαραγωγή
Ωδείο Αθηνών – MMA
Η προπώληση έχει αρχίσει
Είκοσι νέοι καλλιτέχνες –σπουδαστές του τρίτου έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών– δοκιμάζουν να συναντηθούν στο δικό μας παρόν με την «Αντιγόνη», σε δύο παραστάσεις, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ. Η σπουδαία τραγωδία του Σοφοκλή ανεβαίνει στο Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, σκηνοθεσία Μαρίας Σαββίδου, κοστούμια του Αντώνη Βολανάκη, φωτισμούς του Αλέκου Αναστασίου, μουσική του Μιχάλη Λατουσάκη και χορογραφία-κίνηση της Χριστίνας Σουγιουλτζή.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Μια Πόλη, ένα σύνολο πολιτών δηλαδή, αφηγείται από κοινού το τέλος του βασιλικού της οίκου και, με αυτό ως αφορμή, συνδιαλέγεται, στην πραγματικότητα, με την έννοια του δικαίου, το ταυτίζει με το κοινό συμφέρον και, ως εκ τούτου, προσδιορίζει και διαμορφώνει το ίδιο το πολίτευμά της, τη Δημοκρατία. Προτάσσοντας τον «χορό», την Πόλη, ως το κύριο πρόσωπο του δράματος, οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν σκηνικά όλα τα πρόσωπά του, τα «αφηγούνται» και τα υπερασπίζονται ως αυτοί που είναι, δηλαδή ως ένα σύνολο νέων ανθρώπων. Δοκιμάζουν να ανακαλύψουν τη δική τους, σύγχρονη θεατρική γλώσσα διατηρώντας παράλληλα στο ακέραιο τη δομή αυτού του εμβληματικού για τον δυτικό πολιτισμό έργου.

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης

Σκηνοθεσία: Μαρία Σαββίδου
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Μουσική: Μιχάλης Λατουσάκης
Χορογραφία-κίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζαχαρίας Γουέλα, Βασίλης Ζαφειρόπουλος
Εικαστικά: Κώστας Κουαλιαρέλλας
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Σαββίδου, ομάδα ηθοποιών
Φωτογραφίες: Σοφία Κιρκιλή, Ελίνα Αστραπέλλου

Παίζουν:
Γιάννης Βάρσος, Ασημίνα Βουλιώτη, Μιχάλης Μάριος Γεωργίου, Τίτος Γρηγορόπουλος, Αλίκη Κακολύρη, Πάνος Κλάδης, Άννα Λουϊζίδη, Γεωργία Μεσαρίτη, Δένια Μιμερίνη, Μαρίνα Νικητοπούλου, Δημήτρης Οικονομίδης, Δέσποινα Παυλίδη, Ναταλία Νεκταρία Πήδουλα, Σπυρίδων Σουρβίνος, Λυδία Στέφου, Γιάννης Σύριος, Χριστιάνα Τόκα- Ματέλσκα, Δημήτρης Τουτζιαράκης, Χαρά Φιούρη, Ηρώ Χαλκίδη

Τιμές εισιτηρίων
10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ●
15 € (γενική είσοδος)

Διάρκεια
120 λεπτά περίπου (χωρίς διάλειμμα)

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public