Μια ξεχωριστή διαδραστική συναυλία με την Underground Youth Orchestra

και τον μαέστρο Κώστα Ηλιάδη

Κυριακή 21 Απριλίου | 12:00 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Η προπώληση έχει αρχίσει!

Τι είναι oρχήστρα; Πόσα και ποια είδη ορχήστρας υπάρχουν;

Από ποια όργανα αποτελείται μια ορχήστρα;

Γιατί σηκώνει τα χέρια του ο μαέστρος; Και γιατί τον κοιτάζουν οι μουσικοί;

Κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης, που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων και μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε μέσα από μια ξεχωριστή διαδραστική συναυλία.

Παραμύθια και αληθινές ιστορίες στο μουσικό ραντεβού της Κυριακής 21 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με την Underground Youth Orchestra (UYO), ή αλλιώς την ορχήστρα των νέων ανθρώπων, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της, Κώστα Ηλιάδη, που είναι και η ψυχή του συνόλου. Σημείο συνάντησης ‒πού αλλού;‒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Στο τελευταίο αυτό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα» για οικογένειες με παιδιά από έξι ετών, η «συνάντηση» με τους σημαντικότερους συνθέτες είναι μια μοναδική ευκαιρία για να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα και να χειροκροτήσουμε τους μουσικούς που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι προσβάσιμο σε παιδιά με οπτική ή νευροαναπτυξιακή αναπηρία στο πλαίσιο διεύρυνσης της συμπεριληπτικότητας των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου.

Η προπώληση έχει αρχίσει!

Τιμές εισιτηρίων

8 € (παιδιά) 12 € (ενήλικες)

Δήλωση συμμετοχής με τηλεφωνική κράτηση στο 210 7282333 ή ηλεκτρονικά