Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φέρνει τη μουσική και τον πολιτισμό στη Βόρεια Εύβοια, με ένα εμπλουτισμένο και πιο πολυδιάστατο από ποτέ πρόγραμμα 14 εκδηλώσεων — συναυλίες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η κλασική κιθάρα είναι ένα από τα πιο οικεία και ταυτόχρονα πιο απαιτητικά όργανα του μουσικού ρεπερτορίου, ένα όργανο που μιλά με χαμηλόφωνη ένταση και σε κερδίζει χωρίς να το καταλάβεις. Ο Κίμων Βιντζηλαίος, ένας από τους πιο αξιόλογους Έλληνες κιθαρίστες της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε Ισπανούς και Λατινοαμερικάνους συνθέτες – έναν κόσμο γεμάτο πάθος, χρώμα και ρυθμό, όπου η κιθάρα δεν συνοδεύει αλλά πρωταγωνιστεί.

Δίπλα του η σοπράνο Αντωνία Κόκκινου, που με τη φωνή της προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στο πρόγραμμα – η κιθάρα και η φωνή σε διάλογο, όπως στις καλύτερες στιγμές της μουσικής παράδοσης που εκπροσωπούν. Μια βραδιά αφιερωμένη στη λεπτή δεξιοτεχνία και στη δύναμη δύο οργάνων που συνυπάρχουν με χάρη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟ και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στο Μαντούδι, το Προκόπι, τη Λίμνη, την Αγία Άννα και τις Ροβιές.

Με την υποστήριξη: Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας.

λογότυπο

Η εκτέλεση παραγωγής όλων των εκδηλώσεων γίνεται από την εταιρεία Φόρμιγξ.