Μία από τις πιο επιδραστικές βιολονίστες της εποχής μας συναντά

την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης

σε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα Beethoven

Καλλιτεχνική διεύθυνση, εξάρχων | Daniel Dodds

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου | 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

H προπώληση έχει αρχίσει!

Η Μidori είναι μια καλλιτέχνις με όραμα, αλλά και ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο,

η οποία δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στη μουσική και την ανθρώπινη εμπειρία

και τους εξερευνά υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα όρια,

γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ξεχωριστές βιολονίστες της εποχής μας.

Οι ακροατές που εντυπωσιάστηκαν από την ηχογράφηση της Midori [Μιντόρι], μίας από τις πιο επιδραστικές βιολονίστες του καιρού μας, με το Koντσέρτο και τις δύο Ρομάντσες για βιολί και ορχήστρα τουLudwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], σε συνεργασία με το Σύνολο Festival Strings Lucerne, έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν την πολυβραβευμένη σολίστ και την Ορχήστρα Εγχόρδων του διάσημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης να τα ερμηνεύουν ζωντανά στη μία και μοναδική τους συναυλία στο Μέγαρο, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ.  

Η έκδοση αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης ηχογράφησης υπήρξε ένα σημαντικό δισκογραφικό γεγονός το 2020, έτος κυκλοφορίας πολυάριθμων cds επετειακού χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του λαμπρού γερμανού συνθέτη. Και ο διεθνής Τύπος το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό: «[Η Midori], στο σόλο μέρος της, γίνεται ένα με την ορχήστρα. Το παίξιμό της χαρακτηρίζεται από εκπληκτική καθαρότητα και διαύγεια» (NDR kultur, CD της εβδομάδας, Οκτώβριος 2020).

Εκτός από το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα και τις Ρομάντσες αρ. 1 σε σολ μείζονα και αρ. 2 φα μείζονα, το Festival Strings Lucerne, που θα καθοδηγήσει μουσικά ο εξάρχων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Daniel Dodds [Ντάνιελ Ντοντς], έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Ludwig van Beethoven, την περίφημη Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα.  

Η προπώληση έχει αρχίσει!

Τιμές εισιτηρίων

11(φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 16 26

34 € 42 52 60

Διάρκεια

2 ώρες περίπου (με διάλειμμα)

Στη συναυλία θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: