ΓΕΦΥΡΕΣ Animegaron: Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία Animation 2022-23 - Megaron, Athens Concert Hall

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > ΓΕΦΥΡΕΣ Animegaron: Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία Animation 2022-23

ΓΕΦΥΡΕΣ Animegaron: Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία Animation 2022-23 Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ο Διεθνής Διαγωνισμός (Πρωτότυπης) Μουσικής Σύνθεσης για ταινία Animation

Animegaron 22-23 - ElevatorAlone_Still1 (c)Anastasia Papadopoulou

Σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων
Animasyros logo

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Elevator Alone» της Αναστασίας Παπαδοπούλου.

Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμη περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας.
Bασικός στόχος του Animegaron είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, στη διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, προσκαλούμε, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και κριτικούς. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δημιουργηθεί από πέρυσι μια μόνιμη πλατφόρμα στο site του Μεγάρου, στην οποία θα είναι διαθέσιμα τα 25 σάουντρακ της φετινής διοργάνωσης, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής.

Θα επιλεγούν 10 ταινίες που θα προβληθούν από τα social media και το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ημέρα της διαδικτυακής παρουσίασής τους στο κοινό. Από αυτές θα αναδειχθούν οι τρεις νικητές, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχθούν από ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Επίσης, οι 25 πρώτοι διακριθέντες θα φιλοξενηθούν μετά την επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση στο site και το κανάλι Youtube του Μεγάρου.

 

Την Επιτροπή αποτελούν οι:

  • Idra Kayne (μουσικός)
  • Σέργιος Κοτσόβουλος (ακηνοθέτης-σκηνογράφος)
  • Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτης)
  • Δημήτρης Μαραγκόπουλος (συνθέτης, επικεφαλής της Σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ)
  • Κωνσταντίνος Τηλιγάδης (visual artist, αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου)

 

Δείτε τις συμμετοχές που ξεχώρισαν το 2023 εδώ.

 

Δείτε επίσης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.