Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μουσική διεύθυνση | Μίλτος Λογιάδης

Πέμπτη 3 Μαρτίου | 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Η προπώληση άρχισε!

Είναι μια αναγνωρισμένη σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι με μεγάλη διεθνή καριέρα, που βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό «Grand Prix Maria Callas»-Όπερα στην αρχή της καλλιτεχνικής της πορείας. Μια σοπράνο από το Αζερμπαϊτζάν που φημίζεται για τη βαθιά εκφραστικότητά της και τη σπάνια λυρικοδραματική χροιά της φωνής της. ΗDinara Alieva [Ντινάρα Αλίεβα], μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη συναυλία της στο Μέγαρο το 2017, επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, για να μοιραστεί τη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης με τον Δημήτρη Πλατανιά, έναν από τους πλέον καταξιωμένους τραγουδιστές μας, ο οποίος, χάρη στην εντυπωσιακή δύναμη των ερμηνειών του, έχει διαπρέψει στο εξωτερικό εκπροσωπώντας επάξια τη νέα γενιά των ελλήνων βαρυτόνων στα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Δύο διακεκριμένοι ερμηνευτές σε ένα γκαλά όπερας με τα ωραιότερα αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες των Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Ruggiero Leoncavallo και Pietro Mascagni. Μαζί τους, οι έμπειροι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τον καταξιωμένο μαέστρο Μίλτο Λογιάδη.

Η εμφάνιση της Dinara Alieva και του Δημήτρη Πλατανιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο τoυ κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές.

Η προπώληση για το γκαλά όπερας έχει αρχίσει!

Το πρόγραμμα

Το πρώτο μέρος του γκαλά αποτελείται από αποσπάσματα από όπερες των Giuseppe Verdi (1813-1901), Giacomo Puccini (1858-1924) και Ruggiero Leoncavallo (1857-1919). Ο Δημήτρης Πλατανιάς ανοίγει τη βραδιά με τη χαρακτηριστική άρια του Ρενάτο «Eri tu che macchiavi quell’anima» («Εσύ που χάδι για τούτη την ψυχή ήσουν») από τον «Χορό μεταμφιεσμένων» του Verdi, ενώ η Dinara Alieva θα ερμηνεύσει την άρια «Vissi d’arte» [«Έζησα για την τέχνη»] από την «Τόσκα» του Puccini, μία από τις πιο συγκινητικές δημιουργίες που έχουν γραφτεί για τη φωνή της σοπράνο στην ιστορία του ιταλικού μελοδράματος. Θα ακουστούν επίσης χαρακτηριστικά σόλο και ντουέτα από τους «Παλιάτσους» του Leoncavallo.

Στη δεύτερη ενότητα της βραδιάς, το κοινό θα απολαύσει τους δύο αγαπημένους λυρικούς ερμηνευτές σε δημοφιλείς άριες από τη «Λουίζα Μίλλερ» και τη «Δύναμη του πεπρωμένου» του Giuseppe Verdi, αλλά και σε ένα δραματικό ντουέτο από τον «Τροβατόρε», επίσης του Verdi.

Το πρόγραμμα του γκαλά όπερας της Dinara Alieva και του Δημήτρη Πλατανιά στο Μέγαρο συμπληρώνεται από τρία ορχηστρικά που θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, πάντα υπό τον Μίλτο Λογιάδη: τις Εισαγωγές από τον «Σικελικό εσπερινό» και τη «Λουίζα Μίλλερ» του Verdi καθώς και το Intermezzo από τον «Φίλο Φριτς» του βεριστή Pietro Mascagni [Πιέτρο Μασκάνι] (1863-1945).

Τιμές εισιτηρίων

9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 14 € 22 € 28 € 36 € 42 € 42 € 50 €

Διάρκεια

110 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr