Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε η Α.Α. ο Πάπας Φραγκίσκος τελέστηκε στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Χρήστος Λαμπράκης, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο των Βαλκανίων, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Papa Francesco @ Megaron 4 - 5/12/21 - (c)Akriviadis
Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Χρήστος Λαμπράκης», τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, 05/12/2021.

Συλλειτούργησαν Επίσκοποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και όλος ο κλήρος της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας (περίπου 70 ιερείς, διάκονοι και λειτουργοϋπηρέτες).

Σαραπέντε χορωδοί, μέλη των χορωδιών, των Αποφοίτων του Λεοντείου Λυκείου Αθηνών VOX FORTIS, των Αποφοίτων του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης AMBITUS και της MANUS APERTAE, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ζοζέφ Ακεψιμά, πλαισίωσαν με ύμνους τη Θεία Λειτουργία. με τη συνοδεία του εκκλησιαστικού οργάνου του Μεγάρου, ενώ, για την καλύτερη κατανόηση από τους πιστούς των ομιλιών του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου της στην Ελλάδα, τα κείμενα προβάλλονταν σε υπέρτιτλους. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στους παρισταμένους τα μηνύματα αγάπης και ομόνοιας των λαών που απηύθυναν στο ποίμνιο πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από διάφορες χώρες. Στη συνέχεια, ακολούθησε το μυστήριο της Θείας Μετάληψης.

Τη Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις αίθουσες του Μεγάρου, παρακολούθησαν, από τους χώρους του, συνολικά 2.500 άτομα. Το γεγονός καλύφθηκε από 8 τηλεοπτικά συνεργεία και ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, οι εκπρόσωποι των οποίων έστειλαν τις ανταποκρίσεις τους από την Αίθουσα Τύπου που λειτούργησε στην Αίθουσα Banquet.

Παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, κυβερνητικοί παράγοντες, πρέσβεις και αντιπροσωπείες από τις Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Καθολικής Εκκλησίας από όλη τη χώρα.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, σε λιτή τελετή, ο Δήμαρχος Αθηναίων τίμησε τον Πάπα Φραγκίσκο με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία αλλά και κατά την τελετή απονομής, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, ενώ η ροή του κοινού, παρά τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ήταν απρόσκοπτη.

Papa Francesco @ Megaron 3- 5/12/21 - (c)Akriviadis
Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Χρήστος Λαμπράκης», τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, 05/12/2021.
Papa Francesco @ Megaron - 5/12/21 - (c)Akriviadis
Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Χρήστος Λαμπράκης», τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, 05/12/2021.