ανοίγει ο καινούργιος κύκλος εκδηλώσεων Νέοι Μουσικοί την Κυριακή

Γιάννης Μαγειρόπουλος, Γεώργιος Χλιαβώρας | βιολί

Στέφανος Συμεωνίδης | βιόλα

Κωστής Σπυριδάκης | βιολοντσέλο

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου | 12:30 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Η προπώληση έχει αρχίσει

Το Μέγαρο μάς προσκαλεί να απολαύσουμε τα κυριακάτικα μεσημέρια μας, παρακολουθώντας τις συναυλίες του καινούργιου κύκλου εκδηλώσεων «Νέοι Μουσικοί την Κυριακή». Φιλοξενούμενοί του, χαρισματικοί καλλιτέχνες και ανερχόμενα σύνολα από όλη την Ελλάδα, πρόθυμοι να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου και να μοιραστούν με το κοινό μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Στο πρώτο μας μεσημεριανό ραντεβού, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου (ώρα: 12.30), θα γνωρίσουμεμε το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο, ένα σχήμα μουσικής δωματίου με αξιόλογη καλλιτεχνική δράση. Μέλη του είναι τέσσερις προικισμένοι σολίστ με αξιοσημείωτες ατομικές επιδόσεις, όλοι μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης: ο Γιάννης Μαγειρόπουλος (βιολί), ο Γεώργιος Χλιαβώρας (βιολί), ο Στέφανος Συμεωνίδης (βιόλα) και ο Κωστής Σπυριδάκης (τσέλο). Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο, στην κυριακάτικη συναυλία του στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό μέσα από δύο αριστουργηματικές συνθέσεις υψηλών αξιώσεων της σχετικής εργογραφίας: το περίφημο Κουαρτέτο «Ραζουμόφσκι» (αρ. 7) σε φα μείζονατου Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4 σε ρε μείζονατου Dmitri Shostakovich [Ντμίτρι Σοστακόβιτς].

Η προπώληση έχει αρχίσει.

Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο…

… γεννήθηκε το 2018 μέσα από τα σπλάχνα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του διεθνούς φήμης βιολονίστα Γιώργου Δεμερτζή. Αποτελείται από τους Γιάννη Μαγειρόπουλο (βιολί), Γεώργιο Χλιαβώρα (βιολί), Στέφανο Συμεωνίδη (βιόλα) και Κωστή Σπυριδάκη (βιολοντσέλο). Το όνομά του αποτελεί αναφορά στο Κρητικό Κουαρτέτο του Αριστείδη Αντωνακάκη, το οποίο δραστηριοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης από τις αρχές έως τα μέσα του 20ού αιώνα. Έχει ερμηνεύσει έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα κρητικών συνθετών, και έχει εμφανιστεί σε πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρόσφατα εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα MERITA της δημιουργικής πρωτοβουλίας Le Dimore del Quartetto, η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και υποστήριξη νέων κουαρτέτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Νέοι Μουσικοί την Κυριακή

Ο νέος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συνεχίζεται την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με τη συναυλία «Δύο νέα ταλέντα», στην οποία συμμετέχουν η βιολονίστα Αριέτα Λιάτση και η πιανίστα Αγγελική Γιαννοπούλου. Οι δύο νεαρές μουσικοί διακρίθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα του προγράμματος «Ακούμε τους νέους» του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μέγαρο, το Τρίτο Πρόγραμμα και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Τιμές εισιτηρίων

6 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 €

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr