Σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση η καντάτα-τραγούδι «Ο Επιζών»

Τραγούδι | Μαρία Φαραντούρη | Τάσος Αποστόλου

Αχιλλέας Γουάστωρ | ενορχηστρώσεις, μουσική διεύθυνση

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου | 20:00 | Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Η προπώληση έχει αρχίσει

Συμπαραγωγή

Cantabile Art Events – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στη συναυλία-αφιέρωμα «Μίκης, αυτός ο γνωστός άγνωστος», η οποία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ, η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καντάτα-τραγούδι ποταμό «Ο Επιζών» σε ποίηση του Τάκη Σινόπουλου που μελοποίησε ο Θεοδωράκης το 1969 κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Ζάτουνα.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συνθέτης: «Μέσα στο ποίημα του Σινόπουλου υπάρχει μια ασθμαίνουσα κραυγή αγωνίας για τον άνθρωπο που πολύ με άγγιξε ώστε να το μελοποιήσω… “O Επιζών” ήταν η μεγάλη μας επιτυχία στο εξωτερικό. Η Μαρία Φαραντούρη το τραγουδούσε με συνταρακτικό τρόπο».

Την ίδια βραδιά, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια και ο διακεκριμένος βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου θα παρουσιάσουν επίσης γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τους κύκλους «Οδύσσεια», «Poetica», «Asmata», «Σερενάτες», «Μαουτχάουζεν», «Μπαλάντες» καθώς και τραγούδια πάνω σε ποίηση Κάλβου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Λόρκα, Αναγνωστάκη, Γκάτσου κ.ά.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου που θα πλαισιώσει τους ερμηνευτές.

H προπώληση έχει αρχίσει.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του κύκλου Λόγος και Μουσική.

Συμπαραγωγή

Cantabile Art Events – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων

9 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 14 22

28 36 42 50 €