Ηλίας Καρελλάς | ερμηνεία θεάτρου σκιών 

Αρετή Κετιμέ | τραγούδι, σαντούρι 

Νέα παραγωγή 

Φεβρουάριος – Απρίλιος 2022 

Συμπαραγωγή 
Θίασος Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 
 

O Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο με μια νέα παραγωγή, μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά κάθε ηλικίας, που φιλοξενείται στον Χώρο Κόκκαλη από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα!  

Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος. Τι κρύβεται πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ; Πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες; Πώς όλοι οι ήχοι της παράστασης μπορούν να παράγονται ζωντανά και πώς συνδυάζονται τα ηχητικά με τα οπτικά εφέ; Στον φωτισμένο μπερντέ θα συναντήσουμε τις γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του και θα ακούσουμε ήχους του παρελθόντος και του σήμερα, σε μια ολοκαίνουργια παράσταση με έντονο ρυθμό και μελωδίες που ξεκλειδώνουν τη φαντασία των μικρών θεατών. Μουσική συνοδοιπόρος του Ηλία Καρελλά, η Αρετή Κετιμέ, που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της. Μαζί τους, οι ταλαντούχοι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα/λάφτα) και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.  

Η παράσταση «Ο ήχος των σκιών» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών – Εκπαιδευτικές δράσεις.  

Η προπώληση για τις πρώτες τρεις παραστάσεις (29 Ιανουαρίου, 5 και 12 Φεβρουαρίου) έχει αρχίσει.  

Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά – ΜΜΑ.  

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 5 ετών 

Eργαστήριο Θεάτρου Σκιών 

Η δράση «Ο ήχος των σκιών» συμπληρώνεται από Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών για παιδιά από 5 ετών, το οποίο διοργανώνεται στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών στις 12 και 26 Φεβρουαρίου καθώς και στις 13 Μαρτίου (16:00) και έχει διάρκεια μία ώρα.  

Ο Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί τα παιδιά που αγαπούν τον Καραγκιόζη να ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών, να μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές και να κατασκευάσουν τη δική τους φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ηλίας Καρελλάς, Όλγα Παπαθεοδώρου, Νικόλας Τζιβελάκης

Κόστος συμμετοχής στο Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών: 10 €

«Ο ήχος των σκιών»

Εκπαιδευτικές δράσεις – Το Μέγαρο των παιδιών

Φεβρουάριος – Απρίλιος 2022

Παιδική Σκηνή Β΄

Χώρος Κόκκαλη

Ημέρες και ώρες

Κάθε Σάββατο στις 18:00 από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 16 Απριλίου

Τιμή εισιτηρίου

10 € (γενική είσοδος)

Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

Διάρκεια

90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Στην εκπαιδευτική δράση και στο εργαστήριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr