Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου | 21:00

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Συμπαραγωγή

Ηub Events–Mέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η προπώληση έχει αρχίσει!

«H παλιά σχολή της αφρικανικής μουσικής στα καλύτερά της.» 

The Observer

«Ένα από τα σπουδαιότερα live του κόσμου.»

The Guardian

Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους γιορτάζουν οι θρυλικοί Orchestra Baobab, από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής, με μια ευρωπαϊκή περιοδεία που αρχίζει το 2022. Η κορυφαία μπάντα της αφρικανικής ηπείρου ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ για να μας ταξιδέψει στους ρυθμούς της Κούβας και στις μουσικές της Δυτικής Αφρικής.

Λατρεμένοι τόσο στην πατρίδα τους, τη Σενεγάλη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Orchestra Baobab κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της αφρικανικής ποπ. Υπήρξαν από τα σημαντικότερα συγκροτήματα που δημιούργησαν τον afro-latin ήχο της δεκαετίας του 1970, παντρεύοντας τους κουβανέζικους ρυθμούς με τις αφρικανικές μελωδίες.Η επική ιστορία τους αρχίζει, τη δεκαετία του 1960, από την καρδιά της Medina του Ντακάρ και συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο μέχρι τις μέρες μας, με την μπάντα να απαρτίζεται από ένα λαμπρό σύνολο διαφορετικών μουσικών προσωπικοτήτων και με τον ήχο της να συνδυάζει μοναδικά τους αφρο-λατινικούς ρυθμούς, τη διεθνή ποπ και τη δυτικοαφρικανική μουσική griot. Έχουν στο ενεργητικό τους 24 στούντιο άλμπουμ, τα οποία έχουν τύχει ευρείας αναγνώρισης, ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες τους με πλήθος σημαντικών ονομάτων, όπως ο Ibrahim Ferrer των Buena Vista Social Club, ο Cheikh Ibra Fam, ο Youssou N’Dour και ο Dave Matthews.

Η συναυλία των Orchestra Baobab εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) και αποτελεί συμπαραγωγή της Hub Events και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Η προπώληση άρχισε!

Τιμές εισιτηρίων

20 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 30 € 35 € 40 € 45 € 50 € 55 €

Διάρκεια

90 λεπτά περίπου

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr