1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τους Ωκεανούς στην Αθήνα

ΤαινίεςΝτοκιμαντέρ – Animation – Short Videos – Audio & Visual Installations

15-17 Απριλίου Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθ. «Δημήτρης Μητρόπουλος»Our Ocean

Το 1ο  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με θέμα τη Θάλασσα, Our Ocean Film Festival, φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Το φεστιβάλ οργανώνεται επ’ευκαιρία της παγκόσμιας Διάσκεψης Our Ocean, η οποία φιλοξενείται από τη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί, τις ίδιες ημέρες στην Αθήνα.

Το Our Ocean Film Festival επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της Τέχνης του Κινηματογράφου. Με τον τρόπο αυτό, θεατές όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες Μυθοπλασίας – Ντοκιμαντέρ – Animation – Short Videos – Audio & Visual Installations και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς – σκηνοθέτες των ταινιών, που θα παρευρίσκονται για να παρουσιάσουν την έρευνα και τα έργα τους.

Οι εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ αναδεικνύουν κρίσιμα προβλήματα – αλλά και λύσεις- για την προστασία των θαλασσών και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της προστασίας των ωκεανών.

Το πλούσιο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει μεταξύη άλλων, το περίφημο ντοκιμαντέρ DEEP RISING με αφηγητή τον Jason Mοmoa, και το οποίο θα προλογίσουν ο σκηνοθέτης της ταινίας Matthieu Rytz και ο Πρόεδρος του Παλάου, Surangel S. Whipps Jr. Επίσης θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: Brave Blue World με τους Liam Neeson και ο Matt Damon, BLUE CARBON του Nicolas Brown παραγωγής CNN, καθώς και το THE PRISTINE SEAS project παραγωγής National Geographic, το οποίο θα παρουσιάσει ο δημιουργός του- εξερευνητής, Enric Sala. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και αρκετές Πρώτες Προβολές.

Η Διάσκεψη Our Ocean ξεκίνησε το 2014, ως πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και σήμερα έχει καθιερωθεί ως ένα παγκόσμιο φόρουμ διαλόγου, που συγκεντρώνει εκπροσώπους από κυβερνήσεις, διεθνείς Οργανισμούς, ακαδημαϊκούς φορείς, Μ.Κ.Ο. και νέους, με στόχο τη λήψη μέτρων για την προστασία των ωκεανών. Δέκα χρόνια μετά, η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα της Διάσκεψης Our Ocean 2024 επιθυμεί να δώσει επετειακό χαρακτήρα και μέσω παράλληλων – πολιτιστικών δράσεων να εμπλέξει την κοινωνία στο διάλογο για βιώσιμη διαχείριση και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Our Ocean Film Festival τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείων: Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ από 15 έως 17 Απριλίου, και ώρες 12:00 έως 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα Αγγλικά.

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Our Ocean διοργανώνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 105,8, Αθηνόραμα, Athens Voice.

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων:

Για το πρόγραμμα προβολής των ταινιών πατήστε εδώ