«Τα καλτσάκια», μια υπέροχη ιστορία που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων

Σάββατο 19.12.2020 | 18:00

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω του COVID-19.

Oι γιορτέςπλησιάζουν, και το Μegaron Online ετοίμασε ένα ξεχωριστό δώρο για όλα τα παιδιά! Είναι «Τα καλτσάκια», ένα μουσικό παραμύθι που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και καταφέρνει να μιλήσει σε όλους, καθώς η αφήγηση γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη και διαδικτυακή αναμετάδοση με ακουστική περιγραφή για παιδιά με προβλήματα όρασης. Ελάτε να παρακολουθήσουμε αυτό το παιδικό θέαμα σε δωρεάν streaming το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα από το site και τη σελίδα του Μεγάρου στο fb!

Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν κόσμο ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό από τον δικό μας, η ζωή κυλούσε κανονικά μέσα σ’ ένα συρτάρι με Καλτσάκια, έρωτες και συγκρούσεις. Όταν έξαφνα όλα ανατρέπονται, η Φιλία θα δώσει τη λύση!

Το κείμενο του παραμυθιού έγραψαν ο Κοσμάς Λαμπίδης και οι Σπύρος & Σταύρος Ρουμελιώτης, ενώ τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών υπογράφουν οι Κοσμάς Λαμπίδης και Σπύρος Ρουμελιώτης. Σε ρόλο αφηγήτριας αλλά και τραγουδίστριας, η Μαρία Παπαγεωργίου. Μαζί της τραγουδούν και συνοδεύουν οι Κοσμάς Λαμπίδης (νέι, κρουστά) και Σταύρος Ρουμελιώτης (κιθάρες, κρουστά). Τον ενδογλωσσικό υποτιτλισμό με υποκατάσταση του ακουστικού καναλιού για άτομα με προβλήματα ακοής και την ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης έχει αναλάβει η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη. Την ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική έχει αναλάβει η Θεοδώρα Τσαποΐτη. Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μεγάρου είναι η Σοφία Τοπούζη.

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.