Εννέα συγκροτήματα που αναδείχθηκαν από τις ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ του κύκλου ΓΕΦΥΡΕΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την ΕΔΕΜ σε μια ανοιχτή συναυλία

Στόχος της οργάνωσης είναι η καταγραφή και η ενίσχυση ενός άξιου και συχνά αναξιοποίητου ελληνικού μουσικού δυναμικού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη φετινή οργάνωση, για πρώτη φορά σε συνεργασία με την ΕΔΕΜ, συμμετείχαν περισσότερες από 220 ομάδες και μουσικοί. Από αυτούς που ξεχώρισαν μερικοί έχουν ήδη συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και άλλοι θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΔΕΜ Vol. 1
Εδώ ανθίζει η μουσική!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, 13:00-19:00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – Χώρος “Η”
Είσοδος και parking ελεύθερα

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου κάτι νέο συμβαίνει στην πόλη, η Γιορτή της ΕΔΕΜ Vol. 1 στην Πειραιώς 260, όπου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ νέοι δημιουργοί θα παίζουν live τις ξεχωριστές μουσικές τους μαζί με guests-μέλη της ΕΔΕΜ.

Η ΕΔΕΜ – Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής, που προασπίζεται τα πνευματικά δικαιώματα Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, φέτος για πρώτη φορά ετοιμάζει μια μεγάλη μουσική γιορτή για να αναδείξει νέους δημιουργούς και ταλέντα.

Έτσι, εννέα νέα μουσικά σχήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ανοιχτές Πλατφόρμες – Γέφυρες» σε συνδιοργάνωση ΕΔΕΜ και Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσουν ζωντανά τη μουσική τους σε μια μεγάλη γιορτή ανοιχτή σε όλους:

Reggetiko Project, Babo Koro, Δημήτρης Υφαντής, Loopia, Χριστίνα Ψύχα, Argalios, Γιάννης Μαθές – Μάνος Σαγκρής & Οι Φίλοι, Ελένη Αράπογλου και Fausto Sierakowski Trio θα παρελάσουν από τη σκηνή του Χώρου Η της Πειραιώς 260, σε ένα μοναδικό live με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών-μελών της ΕΔΕΜ!

Η πρώτη αυτή γιορτή, που στόχος είναι να γίνει θεσμός, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για νέους μουσικούς, νέα σύνολα και νέους ερμηνευτές ώστε να συναντηθούν, να συνομιλήσουν και να γιορτάσουν μαζί. Αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα προς όλους όσοι αγαπούν τη μουσική που γεννιέται στη χώρα μας. Κι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της ΕΔΕΜ, που στόχο έχει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δημιουργών και την ελληνική μουσική δημιουργία με κάθε τρόπο.

Στην αυλή της Πειραιώς 260 θα υπάρχει και food truck με διάφορες επιλογές για φαγητό στο χέρι, καθώς και περίπτερο με αναψυκτικά και ποτά.