Οι φωνές του φθινοπωρινού δάσους και πάλι μαζί μας!

Οκτώβριος 2022

Νίκος Πορτοκάλογλου 

29 Οκτωβρίου | Γούβες

Νίκος Σταμούλος

30 Οκτωβρίου | Μηλιές

Είσοδος ελεύθερη

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Νοέμβριος 2022    

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες», την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού.

Γιορτες του ΔάσουςΔημος Ιστιαίας

Οι «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» αντηχούν και πάλι στη Βόρεια Εύβοια! Μετά τις δύο συγκινητικές βραδιές, στις αρχές Οκτωβρίου, με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στους Κουρκουλούς και τους Παπάδες, αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την Ορχήστρα και Χορωδία El Sistema Greece στο Μαντούδι, που αγκαλιάστηκαν με ενθουσιασμό από το τοπικό κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας, το επιτυχημένο πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται με νέες συναυλίες τον Οκτώβριο και καινούργιες εκπαιδευτικές δράσεις τον Νοέμβριο, πάντοτε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Έτσι, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος θα τραγουδήσουν στις 29 και 30 Οκτωβρίου, με μία κιθάρα, για τους κατοίκους των ορεινών χωριών των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εμφανίζεται στις 29/10 (7 μ.μ.) στις Γούβες, στο Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης», ενώ, το επόμενο βράδυ, ο Νίκος Σταμούλος δίνει συναυλία στις Μηλιές την ίδια ώρα.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση του Σταύρου Μπένου, επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και έχει στόχο να ανοίξει το δρόμο για νέες ισχυρές θεσμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή, από την Αγία Άννα και τη Λίμνη ως το Πευκί,τις Ροβιές, το Μαντούδι, τους Ωρεούς, τις Γούβες, τους Παπάδες, τις Μηλιές, τα Βασιλικά και τους Κουρκουλούς.

Το πρόγραμμα του Μεγάρου χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες», την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού.

Νίκος Πορτοκάλογλου | 29 Οκτωβρίου | Γούβες | Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης» | 19:00 

Νίκος Σταμούλος | 30 Οκτωβρίου | Μηλιές | 19:00  

Όταν οι επισκέπτες και οι τουρίστες φεύγουν, ο Νίκος Πορτοκάλογλου (29/10, 19:00) αλλά και ο αγαπητός στην Εύβοια Νίκος Σταμούλος (30/10, 19:00) ταξιδεύουν με τη φωνή τους και μια κιθάρα στις Γούβες και τις Μηλιές (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού).

Σε αυτά τα ορεινά και απομονωμένα χωριά, στις παρυφές των οποίων έφτασαν οι φωτιές καταστρέφοντας γεωργικές και κτηνοτροφικές περιουσίες, μέσα στο αυθεντικό κλίμα ενός καφενείου, ενός σχολείου, ακόμη και μιας μικρής πλατείας, αν ο καιρός το επιτρέψει, οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα επικοινωνήσουν με τους κατοίκους.

Μέσα στη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, συχνά με τη ζεστασιά ενός τζακιού και μιας ξυλόσομπας, θα μεταδώσουν στους κατοίκους του χωριού αλλά και κοντινών περιοχών χωριών την πολύτιμη ζωογόνο εμπειρία και την αύρα της ζωντανής μουσικής.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Νοέμβριος 2022

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δράσεων πραγματοποιείται τον Νοέμβριο σε σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στο Μαντούδι και στις Ροβιές (Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας) καθώς και στους Ωρεούς και τα Βασιλικά (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού).

Πολιτιστικές διαδρομές

Παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις του Μεγάρου, στο πλαίσιο των Γιορτών του Δάσους, οι φίλοι και οι επισκέπτες της Βόρειας Εύβοιας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, τα μνημεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, μέσα από προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν, είτε συμμετέχοντας σε εκδρομές που θα γίνουν εκείνες τις μέρες είτε και με το δικό τους όχημα, χρησιμοποιώντας ένα mobile application με όλες τις πληροφορίες για τις διαδρομές και τα μέρη που θα επισκεφθούν.

Περισσότερα για τις πολιτιστικές διαδρομές εδώ:

www.somewhereweknow.com/el