Η Χριστίνα Ψύχα είναι τραγουδίστρια και συνθέτρια με έδρα την Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 2021, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 7th European Katara Jazz Festival στην πόλη Ντόχα του Κατάρ και ακολούθησε η συμμετοχή της στο 21ο Athens Jazz Festival τον Μάιο στην Αθήνα, όπου κέρδισε τον διαγωνισμό στην κατηγορία καλύτερης ανερχόμενης τραγουδίστριας-συνθέτριας.

Ακολούθησαν εμφανίσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φεστιβάλ Jazzycolors, Παρίσι, φεστιβάλ MArteLive, Ρώμη), ενώ ταυτόχρονα ξεχώρισε στις ακροάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για νέους καλλιτέχνες, κερδίζοντας μια συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, τον Ιούνιο του 2022.

Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 με τίτλο Violetera (Ankh Music) και περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις σε στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις του Νικόλα Αναδολή. Τα τραγούδια της χαρακτηρίζονται από έντονα τζαζ και λάτιν στοιχεία και οι ενορχηστρώσεις τους κινούνται σε ένα πλούσιο ηχητικά κινηματογραφικό περιβάλλον. Οι ερμηνείες της διακρίνονται για τη μελωδικότητα και την αισθαντικότητά τους, ενώ το προσωπικό της στιλ έχει διαμορφωθεί από μια μίξη επιρροών της αναγεννησιακής, της βυζαντινής και της σύγχρονης δυτικής μουσικής.

Το κουιντέτο με το οποίο παρουσιάζει τη δουλειά της αποτελείται από τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο, τον Βαγγέλη Τούντα στο βιολί, τον Παναγιώτη Μπουραζάνη στο μπάσο, και τον Demian Gomez στα κρουστά.