Διεθνής πρεμιέρα σε live streaming

Μια αποκλειστική συνεργασία του Μεγάρου με τη διάσημη ομάδα χορού

21.11 | 9:00 μ.μ. | Βatsheva Dance Company – Ohad Naharin – «YAG» Διεθνής πρεμιέρα – one-time streaming και συζήτηση με τον χορογράφο

21.11 | 6:00 μ.μ. | Live Gaga session με χορευτές της ομάδας Batsheva πριν από την προβολή του «YAG»

22.11.2020 | 9:00 μ.μ. | Ζωντανή συζήτηση (στα αγγλικά) με τον Ohad Naharin και την Hila Cohen-Schneiderman

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξασφάλισε μια αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα με μια από τις σημαντικότερες ομάδες χορού της εποχής μας, την  Batsheva Dance Company: την παγκόσμια πρεμιέρα, σε οnetime screening, του νέου χορευτικού έργου με τίτλο «YAG» του Ohad Naharin και μάλιστα με μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

21.11 | 9:00 μ.μ. | Βatsheva Dance Company – Ohad Naharin – «YAG» – The Movie

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (onetime screening), στην οποία ο πάντα ευρηματικός δημιουργός χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να επικοινωνήσει τη δουλειά του ως χορογράφου και διευθυντή της ομάδας. Το Μέγαρο –κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα– εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 €) για το «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά (21.11.2020, ώρα 9:00).

Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, δημιούργησε και μόνταρε το φιλμ μαζί με τον Naharin. Σε έναν χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ).

Χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni  Simon, Hani Sirkis.  

Μουσική: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone, Ran Slavin.

Διάρκεια: 50 λεπτά. Υπάρχουν σκηνές γυμνού.

Προμηθευτείτε εγκαίρως το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο στον σύνδεσμο:

Mε τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την ειδική έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου.

21.11 | 6:00 μ.μ. | Live Gaga session με χορευτές της ομάδας Batsheva πριν από την προβολή του «YAG»

Γκάγκα: η σωματική τεχνική και φιλοσοφία του Ohad Naharin μάς προτρέπει να συνδεθούμε σωματικά με τη φαντασία και κάθε αισθητηριακή εμπειρία, βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή μας, αυξάνοντας την ευκινησία και την ικανότητά μας για δυναμική έκφραση, απολαμβάνοντας εντέλει την κίνηση. Για να πάρετε μέρος στο Gaga session δεν απαιτούνται γνώσεις χορού ή άλλης κινητικής άσκησης. Link εγγραφής και promo code θα σας σταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση «YAG». Περιορισμένη διαθεσιμότητα.

22.11.2020 | 9:00 μ.μ. | Ζωντανή συζήτηση (στα αγγλικά) με τον Ohad  Naharin και την Hila Cohen-Schneiderman

Την  επόμενη μέρα του onetime screening, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση (δωρεάν) στα αγγλικά με τον Ohad  Naharin και την Hila Cohen-Schneiderman, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ – Τελ Αβίβ. H συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά το screening