Ο Λεωνίδας Δανέζος είναι ελληνοβρετανός μουσικός, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Alcalica και άλλων σχημάτων. Από το 1985, ασχολείται με τη σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής, την ηχογράφηση και την παραγωγή σε δικά του στούντιο στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Οι γνώσεις και η αγάπη του για την ηλεκτρονική μουσική και τις μουσικές κλίμακες της Μικράς Ασίας τον ωθούν στη δημιουργία ενός νοητού μουσικού κόσμου, πέρα και πάνω από σύνορα και διαχωρισμούς.

www.leonidasdanezos.com

Η ομάδα Bloom in Dot δημιουργήθηκε το 2021, καταμεσής του χειμώνα και του lockdown, μέσα από τις δημιουργικές αναζητήσεις του Λεωνίδα Δανέζου και της Έφης Ψιαχούλια. Η αιφνίδια παύση εξαιτίας της πανδημίας έδωσε το χρόνο και την έμπνευση στους καλλιτέχνες να φτιάξουν νέα κομμάτια –που εξερευνούν και συνδέουν παραδοσιακούς ήχους από το Μάλι μέχρι την Ήπειρο και τη Μικρά Ασία, φιλτραρισμένους μέσα από αστικά αναλογικά ηλεκτρονικά– σε μια προσπάθεια να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας για την ανθρωπότητα. Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι το πρώτο τους EP, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Aφρικανική κόρα (λύρα), περσικό σαντούρι, αναλογικά ηλεκτρονικά, φωνές και sound design ενώνονται δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό, εκστατικά ρυθμικό και θεραπευτικό ηχητικό τοπίο, όπου τα σύνορα, ο χώρος και ο χρόνος παύουν να υπάρχουν.

https://bloomindot.bandcamp.com/album/volute

Η Έφη Ψιαχούλια είναι τραγουδίστρια και μουσικοσυνθέτις με έδρα την Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Τμήμα Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα «Μουσική σύνθεση για θέατρο, κινηματογράφο και παραστατικές τέχνες». Έχει εμφανιστεί στο Μεξικό, στην Ινδία και την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με μουσικούς στα πρότζεκτ Guitakora και Naadistan. Σπούδασε κλασική μουσική στην Ινδία και παραδοσιακή μουσική στο Μάλι. Είναι μέλος της διαπολιτισμικής ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.