Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Σύλλογος Oι Φίλοι της Μουσικής

Σύλλογος Oι Φίλοι της Μουσικής

slider-img-1


Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ιδρύθηκε το 1953 με πρωτοβουλία της διάσημης λυρικής τραγουδίστριας Αλεξάνδρας Τριάντη, του μετέπειτα Υπουργού Δημοσίων Έργων Λάμπρου Ευταξία και του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο οποίος διαδέχτηκε την Αλεξάνδρα Τριάντη και διετέλεσε πρόεδρος  του Συλλόγου έως το 2009.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Χρήστος Δ. Λαμπράκης εργάστηκε ακατάπαυστα, με πίστη και αφοσίωση για την πραγματοποίηση των προγραμματικών στόχων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής: την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την ίδρυση μουσικής βιβλιοθήκης, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, την ενίσχυση των νέων καλλιτεχνών, τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια, με στόχο να φέρει τους νέους σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής και του πολιτισμού.

Σήμερα, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής συνεχίζει το σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό του έργο υπό τη διοίκηση ενδεκαμελούς συμβουλίου, του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Παναγιώτης Δημαράς.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://mmb.org.gr/el

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, οι παραστάσεις «Κατερίνα Βρανά, Best of: Φέτα, sex και αναπηρία» (25 και 26/9) και «Μαθήματα Πολέμου III» (29 και 30/9) ακυρώνονται.

×