Μέγαρο Μουσικής Αθηνών > Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο

Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο

MMA-MAICC-Kokkali entrance

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο  αποτελεί έναν εξαιρετικό, σύγχρονο χώρο συνεδρίων και εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Σημείο αναφοράς για την πόλη, το Μέγαρο, συνολικής έκτασης 143.000 τ.μ., προσφέρει ευρεία επιλογή από δεκαοκτώ αίθουσες συνεδριάσεων καθώς και άνετους λειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους και μεγαλοπρεπή φουαγιέ των 12.000 τ.μ. Η συνολική χωρητικότητά του είναι 6.000 σύνεδροι, ενώ η μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν 2.000 άτομα.

Τις κύριες συνεδριακές αίθουσες αποτελούν τα αμφιθέατρα Χρήστος Λαμπράκης (1.960 άτομα), Αλεξάνδρα Τριάντη (1.500 άτομα), Νίκος Σκαλκώτας (380 άτομα), Δημήτρης Μητρόπουλος (450 άτομα) και η Αίθουσα Banquet (650 άτομα), οι οποίες συνδυάζονται με αίθουσες παράλληλων συνεδριάσεων δυναμικότητας από 25 έως 180 άτομα.

Επιπλέον, διαθέτει πάρκινγκ 750 θέσεων, συνδέεται με το μετρό της Αθήνας και απέχει μόλις 35 λεπτά από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε κοντινή απόσταση με ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, μουσεία, αξιοθέατα, καταστήματα και εστιατόρια.

Το Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, από την αρχή της λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει με επιτυχία σημαντικά διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, και είναι μέλος των συνεδριακών ενώσεων AIPC και ICCA.

Το παγκόσμιας εμβέλειας ετήσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου προσφέρει στους συνέδρους στιγμές πνευματικής απόλαυσης και χαλάρωσης.

 

ΟΙ ΧΩΡΟΙ

Το Μέγαρο διαθέτει 18 αίθουσες συνεδριάσεων

  • Αμφιθέατρα
  • Αίθουσες
  • Φουαγιέ και εκθεσιακοί χώροι
  • Κήπος

Δείτε αναλυτικά τους χώρους

MAICC katopsi

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τεχνικό προσωπικό
Το τεχνικό προσωπικό του MAICC είναι ιδιαίτερα έμπειρο. Απασχολούμε πάνω από 80 άτομα μόνιμο προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων με πλήρη απασχόληση. Γνωρίζοντας σε βάθος τη σύνθετης τεχνολογικής υποδομής του κτιρίου και έχοντας εκπαιδευθεί στον τεχνικό εξοπλισμό του θεάτρου και της όπερας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το τεχνικό προσωπικό μας θα σας παρέχει το επίπεδο τεχνικής υποστήριξης που απαιτείτε.

Συνδεσιμότητα
Γνωρίζουμε ότι πάνω απ’ όλα έχετε ανάγκη να παραμένετε σε επαφή με τα πράγματα. Για το λόγο αυτό, στόχος μας είναι να πρωτοπορούμε στην υιοθέτηση και την προσφορά νέων τεχνολογιών ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες σας. Παρέχουμε μια ποικιλία εναλλακτικών επιλογών συνδεσιμότητας, με έναν συνδυασμό γραμμών DSL και μισθωμένων κυκλωμάτων με εύρος ζώνης μέχρι 24 Mbps. Παρέχουμε επίσης δωρεάν ασύρματη σύνδεση LAN στους περισσότερους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου.

Ζώνες Internet είναι διαθέσιμες σε διάφορα στρατηγικά σημεία για τους διοργανωτές συνεδρίων και εκθέσεων που τις χρειάζονται, παρέχοντας στους συνέδρους και τους εκθέτες πρόσβαση στο internet και στα e-mail τους, αλλά και ενθαρρύνοντας την online προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών των διαφόρων εκθετών.

Υποστήριξη εκδηλώσεων με στόχο μια μοναδική εμπειρία
Πιστεύουμε ότι μια πετυχημένη εκδήλωση θα πρέπει να αποτελεί μια ενιαία και μοναδική εμπειρία. Εκτός από την καθημερινή υποστήριξη που παρέχει η εξειδικευμένη μας ομάδα οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων, τα τμήματα τεχνικής υποστήριξης, λειτουργιών, διαχείρισης κτιρίου και δεξιώσεων είναι στη διάθεσή σας.

Προγραμματισμός

Από τη στιγμή που θα εκφράσετε το ενδιαφέρον να πραγματοποιήσετε την εκδήλωσή σας στο Μέγαρο, ένα μέλος της ομάδας μας θα αναλάβει να σας εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα και θα αποτελέσει τον σύνδεσμό σας σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας και της διεξαγωγής της εκδήλωσής σας.

Ασφάλεια
Στο Μέγαρο αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια πολύ σοβαρά. Γνωρίζουμε ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την επιλογή του χώρου και την εμπειρία των συνέδρων σας. Έχοντας φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό εξαιρετικά προβεβλημένων προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε θέματα ασφάλειας ενώ σε όλο το κτιριακό συγκρότημα και τους γύρω χώρους υπάρχει προσωπικό φύλαξης και ασφάλειας σε 24ωρη βάση.

Στάθμευση
Σε μια πόλη όπου η στάθμευση αποτελεί μείζον πρόβλημα, το Μέγαρο διαθέτει συνολικά 750 θέσεις στάθμευσης στο τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ του. Για τους επισκέπτες που συμμετέχουν σε συνέδρια ισχύουν ειδικές τιμές.

Διευκολύνσεις για ΑμεΑ
Η πρόσβαση στο Μέγαρο για άτομα με μειωμένη κινητικότητα είναι εύκολη, ενώ όλες οι αίθουσές μας έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για αναπηρικά αμαξίδια. Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε εκ των προτέρων για τυχόν ειδικές ανάγκες, ώστε να είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε κατά την επίσκεψή σας.

Το Μέγαρο έχει λάβει το Βραβείο Helios (στην κατηγορία δημόσιων κτιρίων) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε αναγνώριση των διευκολύνσεων που παρέχει για ΑμεΑ.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το Μέγαρο προσφέρει ευφάνταστα και γευστικά πιάτα υψηλής γαστρονομίας, καλύπτοντας από ένα μικρό δείπνο  10 ατόμων έως ένα διεθνές συνέδριο 6.000 συνέδρων. Βασισμένο στη μεσογειακή δίαιτα και όχι μόνο επιλέγει καθημερινά ποιοτικές πρώτες ύλες.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την εκδήλωσή σας παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα ή απευθείας στο email sales@megaron.gr

(τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά)

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις εκδηλώσεις και μάθετε τα νέα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.